UCI uplatňuje nové pravidlá naozaj prísne

Kyle Murphy

zdroj: https://twitter.com/Rally_Cycling/status/1376583808804384768/photo/4

Neprešli ani dva dni od vylúčenia Michaela Schära (ACT) z pretekov Okolo Flámska 2021 kvôli odhodeniu bidónu okolostojacemu fanúšikovi a široká verejnosť sa dozvedá ďalšie informácie. Ešte v sobotu na klasike Veľká cena Miguela Induraina bol diskvalifikovaný Kyle Murphy (Rally Cycling). Dôvodom toho, že sa nemohol pozrieť do cieľa, bolo to, že Kyle vyhodil prázdny obal od energetického gélu mimo povolenú zónu. Udialo sa tak 25 kilometrov pred cieľom. Vtedy si ho traťový komisár zavolal k neutrálnemu vozidlu a vysvetlil mu, prečo je diskvalifikovaný. Kyle zas na svoju obhajobu tvrdil, že jeho čin nebol úmyselný.

Vyjadrenie športového riaditeľa tímu Rally Cycling:

Nemyslím si, že to, čo sa tam stalo, bolo férové. Z mojej perspektívy to vnímam tak, že zámer tohto nového pravidla je dobrý – cestná cyklistika môže byť oveľa viac eco-friendly, ale pragmatická stránka pravidla je problematická. Kyle je pravdepodobne jeden z najviac priateľských jazdcov k životnému prostrediu. Kyle sa mi ospravedlnil za preteky. Je jeden z tých pretekárov. Niektorí pretekári by mohli byť frustrovaní alebo nahnevaní, ale on sa cítil zle, cítil sa zle, že tím utrpel.

Neskôr dodal v domnienke, že jeho tím bol ľahkou korisťou: „Bolo to veľmi znechucujúce, ako sme dostali prvý trest za to. Ako americký prokontinentálny tím, vždy s nami zaobchádzali ako s malým chlapcom. Nechcem to hovoriť, ale cítim to tak, že to bol jednoduchý spôsob, ako UCI mohla nanútiť nové pravidlo.“

Obrázok
https://twitter.com/CycleSportMag/status/1379454089755508736/photo/1

Záver

Čo z toho vyplýva? Nuž, asi si cyklisti budú musieť zvyknúť na to, že UCI bude trestať akékoľvek porušenie pravidiel. Nezabúdajme pritom, že len takpovediac prednedávnom cyklisti nenosili prilby. Teraz musia okrem nich mať (čo je dobré pravidlo) aj napríklad ponožky v správnej výške. O možných suveníroch pre fanúšikov v podobe fliaš či ďalších predmetov, ktoré sa s cyklistikou spájajú, ani nehovoriac. Dúfame, že aspoň v zónach vyhradených na vyhadzovanie odpadu si fanúšikovia prídu na svoje.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár