V tíme Sky je rozhodnuté: Bernal bude lídrom na Gire, Thomas a Froome budú bojovať na Tour

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Team Sky potvrdil svoje plány pred začiatkom sezóny 2019. Tá bude pre hlavného sponzora Sky poslednou. Chris Froome (:sky:) a Geraint Thomas (:sky:) sa zamerajú na preteky Tour de France. Mladá hviezda Egan Bernal (:sky:) bude tímovým lídrom na Giro d’Italia. Kolumbijčan tak zabojuje o celkové poradie iba vo svojej druhej sezóne vo World Tour. 21-ročný talent minulý rok patril ku kľúčovým pomocníkom na Tour de France.

33-ročný Froome chce získať piaty titul z Tour a vyrovnať tak rekord, ktorý držia legendy Merckx, Anquetil, Hinault a Indurian.

„Dostávam sa do bodu v kariére, v ktorom rozmýšľam o tom, čo za sebou zanechám. Ak by som dokázal vyhrať Tour po piaty raz, bolo by to úžasné.
Bolo to ťažké, rozhodnúť sa, na ktorú Grand Tour ísť. Zvlášť po minuloročnom triumfe na Gire, prežil som tam úžasné chvíle s tímom,“
povedal Froome. Ten jednoznačne potvrdil, že ružový dres neobháji.

Ďalší líder tímu Geraint Thomas sa taktiež rozhodol. Waleský cyklista minulý rok zažil prelomovú sezónu a rád by sa vrátil na Tour a pripravil sa na časovku na Majstrovstách sveta v Yorkshire.

„Možno ak by som nevyhral Tour, išiel by som na Giro alebo Vueltu. Ale na Tour budem nosiť číslo jeden a bolo by smutné, ak by som sa tam nevrátil pripravený na sto percent.
Myslím si, že časovka na svetovom šampionáte bude najlepšou príležitosťou vyťažiť niečo zo sezóny. Bude to dobrý cieľ na záver roka. Chcem tam byť aj kvôli podpore vo Veľkej Británii a zvlásť v Yorkshire, tá je neuveriteľná. Budú to skvelé majstrovstvá a chcem byť toho súčasťou,“
vyhlásil 32-ročný Thomas.

Team Sky taktiež verí mladému Kolumbijčanovi Eganovi Bernalovi. Ten v roku 2018 zahviezdil na pretekoch Colombia Oro y Paz a Okolo Kalifornie, ktoré vyhral.

„Giro sú preteky, ktoré sa mi naozaj páčia. V Taliansku som žil tri roky, mám tam veľa kamarátov a mám rád talianskych fanúšikov. Poznám cesty, páči sa mi Giro a chcem tam zajazdiť dobré preteky,“ povedal Bernal.

Zdroj: cyclingweekly

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár