Van Aert belgickým šampiónom v cyklokrose

Cyklokros
van aert

zdroj: twitter.com/sporza_koers

Cez víkend sa konali belgické majstrovstvá v cyklokrose. Najväčším favoritom bol Wout van Aert, ktorému pred týždňom porodila partnerka dieťa. 26-ročný Belgičan nenechal nikoho na pochybách a v Meulebeke dominoval spôsobom štart – cieľ. V rozhovore po pretekoch povedal, že nedostatok spánku a málo tréningu mu dodalo extra motiváciu a súperi to mohli len potvrdiť. Na druhom mieste do cieľa dorazil vedúci muž UCI rebríčka Toon Aerts. Bronzovú medailu získal Michael Vanthourenhout.

Oči sa však upierajú na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Oostende, kde ho čaká jeho nemesis Mathieu Van der Poel. Holanďan disponuje famóznou formou a Belgičana porazil v niekoľkých pretekoch v tejto sezóne. Po tomto vrchole cyklokrosovej sezóny už začína príprava na cestu. Už koncom februára tu máme klasiky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brusel – Kuurne. Na týchto pretekoch bude celá klasikárska špička, keďže niekoľko pretekov v januári bolo zrušených.

Wout van Aert

„Príprava na majstrovstvá sveta samozrejme už prebieha. Trať mi vyhovuje a preto dúfam, že sa dostanem späť na vrchol. Nemyslím, že to bude súboj iba medzi mnou a Van der Poelom. Keď však chcem byť svetovým šampiónom musím si poradiť i s ním. Musím však ešte vylepšiť formu aby to bolo možné. Tento týždeň som doma, cez víkend mám preteky, potom letím do Španielska s tímom na sústredenie. Následne sa vraciam domov a čakajú ma majstrovstvá.“

Zdroj: sporza.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár