Van Aert pri premiére zvíťazil o triedu

Cyklokros
Wout van Aert

zdroj: Kristof Ramon / Red Bull Content Pool

Wout Van Aert (:tjb:) zažil návrat snov. Jeho prvým podujatím v tohtoročnej cyklokrosárskej sezóny bolo Superprestige v Boome. Na domácej pôde naložil súperom takmer dve minúty. Nestačil na neho ani suverén doterajšej jesene Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Ženám dominovala už ako obvykle Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions).

Trasa – Superprestige Boom

Štart

Priebeh pretekov

Na štart sa dnes vrátili dve veľké mená. Premiéru v tohtoročnej cyklokrosárskej sezóne zažili Wout Van Aert (:tjb:) a Thomas Pidcock (:ins:). Prvý menovaný bol od štartu na čele a v druhom kole prišiel rozhodujúci nástup. 27-ročný Belgičan neprestaval udivovať a navyšoval náskok kolo po kole. V daždivom počasí bol jeho výkon ako z inej planéty. Nestačil mu ani líder UCI poradia Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bongoal). Trojnásobný svetový šampión v cyklokrose v predposlednom kole spadol, no náskok mal viac než luxusný.

Dotout- procycling

Za vedúcim Van Aertom sa strhla bitka o druhé miesto. Napokon bol najlepší zo zbytku Toon Aerts (Baloise Trek Lions), v samotnom závere porazil tímového kolegu Larsa Van der Haara (Baloise Trek Lions). Eli Iserbyt skončil až na štvrtom mieste. Ďalší debutant Tom Pidcock obsadil siedme miesto. Zajtrajšie deviate kolo svetového pohára v Antverpách je zrušené. Príčinou sú opatrenia spojené s pandémiou Covid-19.


Wout Van Aert a jeho pád v závere

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár