Dominantný Van Aert znova prvý. Van der Poel dnes nemal nohy

Cyklokros
Wout van Aert

zdroj: Kristof Ramon / Red Bull Content Pool

Séria Superprestige pokračovala ďalším kolom v Heusden-Zolder. Na trati sa dnes znova predstavila veľká trojka Van Aert, Van der Poel a Pidcock. Prvý menovaný nedal nikomu šancu a znova zvíťazil. Holanďan dnes preteky nedokončil. Pidcock obsadil striebornú priečku. V ženách Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions) udolala Van Empelovú až v samotnom závere. 

Trať – Heusden-Zolder

Štart

Priebeh pretekov v Heusden-Zoldere

Dobre odštartoval najväčší favorit pretekov, Wout Van Aert (:tjb:) bol v prvej zákrute na druhom mieste. Po prvom kole bola v čele pretekov väčšia skupina jazdcov. Nechýbal tam ani Van der Poel, ani Pidcock. V druhom kole však začal tlačiť do pedálov Van Aert a ihneď získal niekoľko metrov náskoku. Belgičan mal po druhom kole náskok 16 sekúnd a vyzeral znova dominantne.

Dotout- procycling

V treťom kole náskok znova navýšil a ďalšie víťazstvo bolo prakticky vo vrecku. Z boja o druhé miesto vypadol Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix). Včerajšie preteky v Dendermonde evidentne zanechali následky. Boj o striebro sa zredukoval na troch jazdcov – Thomas Pidcock (:ins:), Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) a Quinten Hermans (Tormans). Van der Poel sa prepadal i naďalej, dokonca ho predbehol tímový kolega Tim Merlier (Alpecin-Fenix).



Drobnému zaváhaniu sa nevyhol ani vedúci muž, no s bicyklom sa nič nestalo a pokračoval ďalej. Po šiestom kole mal náskok takmer minútu a zastaviť ho mohli už iba technické problémy. O dve minúty neskôr preťal pásku šiesteho kola Van der Poel a následne odstúpil. Z boja o striebornú priečku pomaly, ale isto odpadával Hermans. Iserbyt tlačil na Pidcocka, no Brit sa nemienil vzdať. Prvenstvo napokon vybojoval Van Aert, druhý skončil Pidcock a tretí Iserbyt.

Rozhodujúci moment pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár