Van Aert vracia úder, zastavil Van der Poela

Cyklokros
van aert

zdroj: twitter.com/UCI_CX

Wout Van Aert (:tjb:) zdvihol hodenú rukavicu a dnes suverénnym spôsobom porazil rivala Mathieu van der Poela (Alpecin-Fenix) na svetovom pohári v Overjise. Belgičan porazil Holanďana o minútu a 3 sekundy. O ďalšiu minútu prišiel do cieľa na treťom mieste Tom Pidcock (Trinity Racing). Van der Poel mal od začiatku pretekov problémy. Najprv ho defekt pripravil o 30 sekúnd, potom i pád, keď riskoval a naháňal Van Aerta. Skúsený belgický jazdec si však vedenie postrážil a zaznamenal tak druhé víťazstvo vo svetovom pohári.

Od začiatku odskočilo spomínané duo celému štartovému poľu. Za nimi doplnil ostatných Belgičanov Tom Pidcock a zapojil sa do boja o bronzovú priečku. Rozhodujúci moment pretekov prišiel na konci druhého kola, keď Van der Poel dostal defekt a stálo ho to 30 sekúnd. Holanďan však bojoval a sťahoval vedúceho muža pretekov. V poslednom kole pretekov bol už iba 10 sekúnd dole, no prišiel pád v technickej časti okruhu a bolo po nádejách. Van Aert si záver už postrážil.

V boji o tretie miesto mal Pidckock navrch nad Vanthourenhoutom, ktorý mal problémy v zablatenej pasáži. Van Aert dnes porazil v priamom súboji svojho najväčšieho rivala a pred majstrovstvami sveta je tak všetko otvorené.

Van Aert

„Je skvelé, že idem na majstrovstvá s týmto veľmi dôležitým víťazstvom. Po mentálnej stránke mi to veľmi pomôže.“

Van der Poel

„Myslím, že defektom skončili moje šance na výhru. Naháňal som Wouta, no urobil som znova chybu a to ma stálo prvenstvo. Bolo veľmi ťažké ho dobehnúť, no som spokojný s výkonom.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár