Van der Poel aj Alaphilippe sa trápili. Čo to značí pred Okolo Flámska?

Okolo Flámska 2021

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) nevyzeral na stredajšej klasike Dwars door Vlaanderen najlepšie. Jeden z najväčších favoritov nedeľňajšieho monumentu Okolo Flámska sa na menšej belgickej klasike trápil. Majster sveta Julian Alaphilippe (:dqt:) taktiež nezvládol teplé počasie v Belgicku. Znamená slabý výkon na prípravných pretekoch vôbec niečo?

 

„Dnes som nemal najlepší deň, ani keď som iba pomáhal kolegom. Možno som trochu pomohol, snažil som sa dostihnúť únik a s tímom zabojovať o pódiové umiestnenie,“ povedal v cieli Holanďan Van der Poel.

Z hlavnej skupiny odpadol vyše 35 kilometrov pred koncom na krátkom stúpaní Knokteberg. Na cieľovej rovinke si značne vyčerpaný Van der Poel vystúpil z tempa. V rekreačnom tempe preťal cieľovú pásku na 58. mieste.

Mal by sa obávať pred nedeľným monumentom Okolo Flámska? „Nie, nie. Nikdy som sa za nič neskrýval,“ uisťuje Mathieu van der Poel dohady o tom, či jeho vypustenie pretekov nie je iba taktickou hrou na ostatných favoritov.

Ďalej vysvetľuje: „Už pred kopcom som sa cítil vyčerpaný, išiel som na limite. Určite by som radšej bol zabojoval o dobrý výsledok, ale tieto preteky nemajú nič spoločné s nedeľou. Dám si dva dni voľna a budem pripravený.“

A čo teda čakať pred vrcholom sezóny na Veľkonočnú nedeľu?

„Myslím, že v nedeľu bude trochu chladnejšie počasie. Dnes mi viacerí jazdci hovorili, že sa im ťažko jazdilo v dnešnom teple,“ vysvetľuje 26-ročný obhajca titulu z Okolo Flámska.

Van der Poel získal v tejto cestnej sezóne štyri víťazstvá, medzi nimi sú vyčerpávajúce Strade Bianche a piata etapa na Tirreno – Adriatico. Len výsledok na 250-kilometrovom monumente napovie, či to po plnej a dominantnej cyklokrosovej sezóne nie je až veľký fyzický zásah do tela.

Ani Julian Alaphilippe dnes neoslnil

Preteky Dwars door Vlaanderen slúžili ako príprava aj pre majstra sveta Juliana Alaphilippa. Ten sa v zadnej skupinke nachádzal o čosi skôr než Van der Poel, napokon však do cieľa mierili spoločne vo veľkom pelotóne. O menšie umiestnenia Francúz nešpurtoval,

Je to celkom uspokojujúce, aj keď som toho neurobil veľa, snažil som sa pomôcť tímu. Nesedelo mi teplé počasie, aj ďalší jazdci sa sťažovali. Na kopcoch som nešiel naplno. Nemohol som. Dúfam, že mi bude v nedeľu lepšie,“ cituje ho L’Equipe.

Dvaja favoriti pred Ronde si zvolili na prípravu stredu, pričom ten tretí – Wout van Aert – sa v „pripravoval“ nedeľu. Na ťažkom veternom podujatí Gent – Wevelgem ovládol svoju prvú flámsku klasiku v kariére.

Preteky Dwars door Vlaanderen napokon priniesli viac otázok ako odpovedí.

Van der Poel aj Alaphilippe sa trápili

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár