Vincenzo Nibali sa vracia domov, do tímu Astana

Prestupy
Vincenzo Nibali

zdroj: Fabio Ferrari/LaPresse

Taliansky pretekár Vincenzo Nibali (:tfr:) bude v novej sezóne jazdcom tímu Astana.

36-ročný vrchár získal s kazašským tímom v rokoch 2013 až 2016 výhru na Tour de France, na Okolo Lombardie a dvakrát na Giro d’Italia. S tímom podpísal ročnú zmluvu, ktorá bude pravdepodobne posledné v jeho bohatej kariére.

„Z prestupu som veľmi šťastný. Astana je pre mňa skutočná rodina, s ktorou som získal svoje najväčšie úspechy,“ povedal Nibali v tlačovej správe tímu.

„Poznám väčšinu personálu. Je ťažké teraz hovoriť o konkrétnych cieľoch. Bude to pre mňa pekný návrat a ďalšiu sezónu by som si chcel čo najviac užiť. Určite by som sa chcel predviesť, ale zároveň som odhodlaný odovzdať svoje skúsenosti mladším pretekárom,“ pokračoval Nibali.

Spoločne s Vincenzom prichádza do tímu jeho brat Antonio Nibali, ktorý predčasne ukončil zmluvu s tímom Trek-Segafredo.

Vincenzo Nibali nie je jediný prestup

Tím Astana prechádza po odchode sponzora Premier-Tech prestavbou. Po roku sa vráti kmeňový muž zostavy, generálny manažér Alexandr Vinokurov, ktorý bol centrom sporov medzi vedením tímu a kanadským sponzorom.

Podľa Gazzetta dello Sport bude tím pretekať na bicykloch značky Bianchi.

Taliansky denník ďalej ponúka informácie o ďalších prestupoch. Už aj Cyclingnews potvrdil príchod Miguela Ángela Lópeza naspäť do Astany, keďže Kolumbijčan predčasne ukončil kontrakt s Movistar Team.

Z INEOS Grenadiers sú na ceste do Kazachstanu Taliani Gianni Moscon a Ivan Basso. Z UAE Team Emirates zas David de la Cruz, Alexandr Rjabušenko a Valerio Conti.

Z Astany odišiel Óscar Rodriguez, práve do Movistaru.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár