Vo Fayetteville dominovali Hermans a Brandová

Cyklokros
Quinten Hermans 2017

zdroj: twitter.com/IntermarcheWG

Druhý podnik v americkom Fayetteville ovládol Quinten Hermans a Lucinda Brandová. Belgičan v ťažkých podmienkach ukázal sebavedomý výkon a nadelil konkurencii necelú minútu. Holanďanka oplatila prehru krajanke Marianne Vosovej, ktorá mala v závere technické problémy.

Trasa

Štart

Priebeh

Do prvého kola vyštartovali najlepšie favoriti pretekov. V čele nechýbal Hermans (TORMANS – CIRCUS CYCLO CROSS TEAM), Iserbyt (PAUWELS SAUZEN – BINGOAL), Aerts (BALOISE TREK LIONS) či Vanthourenhout (PAUWELS SAUZEN – BINGOAL). V druhom kole sa čelo rozhodlo meniť bicykle, trať bola podmočená a blato bolo úplne všade. V treťom kole pritlačil Quinten Hermans a vypracoval si drobný náskok. Belgičan vyzeral veľmi sebavedomo a po treťom kole mal náskok 20 sekúnd.


Po piatom kole bol náskok už dvojnásobný a zbytku poľa ostal boj o druhú priečku. Z boja o spomínané striebro vyradili technické problémy Belgičana Vanthourenhouta. V predposlednom kole sa Iserbyt začal vzdiaľovať Aertsovovi. Fantasticky však zo zadu priletel Vanthourenhout a v poslednom kole obehol obidvoch. Iserbyt však zabral v pravý čas a do cieľa dorazil na druhom mieste. Bronzový skončil napokon Vanthourenhout.

Výsledky mužov

Výsledky žien

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár