Volta ao Algarve 2022 – 1. etapa: Jakobsen znova suverénne

Fabio Jakobsen Algarve

zdroj: ©Quick-Step Alpha Vinyl - ©Luc Claessen / Getty Images

Prvá etapa cyklistických pretekov Volta ao Algarve skončila hromadným dojazdom. Zapojilo sa však menej jazdcov ako obvykle, pády výrazne ovplyvnili etapu. Fabio Jakobsen (:dqt:) využil skvelú prácu svojho tímu, ten ho dopravil pred cieľ vo výbornej pozícii.

Fabio Jakobsen (:dqt:)

„Bol to skvelý deň. Tím odviedol skvelú robotu, víťazstvo patrí im. Som rád, že som to dnes dokončil víťazne. Je to skvelý pocit získať už tretie prvenstvo v tomto roku.“

Profil 1 .etapy

Pred štartom

Priebeh

Do úniku dňa sa dostala štvorica jazdcov – Asier Etxeberria (Euskaltel – Euskadi), Fábio Marcelo Pinto Oliveira (ABTF – Feirense), Hugo Nunes (Rádio Popular – Paredes – Boavista) a João Matias (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados). Náskok sa však dostal iba na necelé 4 minúty. Predpovede sa naplnili, po 100 kilometroch začal náskok pomaličky klesať. 40 kilometrov pred cieľom už mali pelotón za chrbtom, v tento moment prišiel v hlavnom balíku k pádu. Odskákal to hlavne Joe Dombrowski (AST), Američan sa len ťažko zdvíhal zo zeme.

35 kilometrov pred cieľom bolo však hotovo. Po páde Alpecin-Fenix nasadil smrteľne tempo a roztriedil pelotón na niekoľko skupín. Rýchlosť hlavnej skupiny sa pohybovala okolo 65 kilometrov za hodinu. Situácia sa však napokon ukľudnila a v pelotóne sa spojilo približne 70 jazdcov. Dobré pozície mal zatiaľ najlepší šprintér sezóny Jakobsen (:dqt:), mal pri sebe štvoricu tímových kolegov. 15 kilometrov pred cieľom to vyzeralo na hromadný dojazd.

O tri kilometre neskôr došlo k ďalšiemu pádu, spadlo tam približne 15 jazdcov. Dobre pozície držali Quick-Step a Intermarché Wanty-Gobert. O prvenstvo bojovalo už len približne 30 jazdcov. Na posledných dvoch kilometroch už tradične rozbiehal Remco Evenepoel (:dqt:), zbytok súperov sotva stačil tomuto tempu. Jakobsen sa na cieľovej rovinke so súpermi pohral a suverénne zvíťazil.

Výsledky 1. etapy Volta ao Algarve

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár