Volta ao Algarve: Oslabený Quick-Step znova poľahky (3. etapa)

Fabio Jakobsen 2. etapa Paríž - Nice 2022

zdroj: © Quick-Step Alpha Vinyl / Getty Images

Tretia etapa cyklistických pretekov Volta ao Algarve končila v meste Faro. Najdlhší deň (211 km) v pretekoch bol pripravený pre šprintérov. Tam bol najlepší znova Fabio Jakobsen (:dqt:). Porazil Belgičana Merliera (Alpecin-Fenix) a Francúza Coquarda (Cofidis).

Profil 3 .etapy Volta ao Algarve

Pred štartom

Priebeh

Do úniku sa dnes dostala sedmička jazdcov. Skupina bola v zložení Samuel José Caldeira (W52 / FC Porto), Nicolas Saenz (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados), Afonso Silva (Kelly / Simoldes / UDO), Afonso Eulálio (Glassdrive Q8 Anicolor), Rafael Silva (Efapel Cycling), Rafael Lourenço (Atum general / Tavira / Maria Nova Hotel) a Txomin Juaristi (Euskaltel – Euskadi). Ich náskok bol po tretine etapy na hodnote 7 minút. Po dvoch tretinách etapy klesol náskok na 3 minúty, pelotón to mal pod kontrolou.


Quick-Step pred etapou prišiel o Tima Declercqa (:dqt:) a tak sa na čele pelotónu točil hlavne Alpecin-Fenix. Ten dnes chystal pozície pre Tima Merliera. 40 kilometrov pred cieľom bol únik už blízko, rozdiel bol niečo okolo minúty. Dvadsať kilometrov pred cieľom už bolo všetko pohromade a chystal sa hromandý dojazd. Dva kilometre pred cieľom už bola na čele zostava Quick-Step Alpha Vinyl, i v oslabenej zostave chystali vlak pre Jakobsena (:dqt:).

Nalini - procycling

Remco Evenepoel (:dqt:) bol ako prvý vo vlaku, nasledoval Kasper Asgreen (:dqt:). Na cieľovej rovinke, ktorá mierne stúpala mal najlepšiu pozíciu spomínaný Holanďan. Jakobsen (:dqt:) už vedel ako naložiť so situáciou a znova pohodlne zvíťazil.

Výsledky 3. etapy Volta ao Algarve

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár