Vyhasol ďalší mladý život. Zomrel 18-ročný Róbert Nagy

Róbert Nagy

zdroj: facebook.com/bobo.nagy.03

Vo štvrtok predpoludním zomrel 18-ročný talentovaný cyklista a slovenský juniorsky reprezentant Róbert Nagy. Vo veľkej rýchlosti trafil kameň a kamión vedľa neho nestihol reagovať. Informácie ako prvé priniesol portál zoznam.sk. Pravosť potvrdili viaceré zdroje z okolia rodiny.

Mladý cyklista bol synom bývalého slovenského reprezentanta Róberta Nagya. 48-ročný Nagy bol majstrom Slovenska v pretekoch s hromadným štartom z roku 2000, časovku ovládol o tri roky neskôr. Len nedávno zahynul 24-ročný cyklista Adrián Babič. Rodák z Popradu neprežil taktiež stret s motorovým vozidlom.

Po nehode informovala i Polícia





“Robo pri tréningu a vo veľkej rýchlosti, keď išli dole kopcom v smere na Trenčianskej Jastrabie trafil kameň na ceste a hodilo ho doľava. Zhodou okolností išiel vedľa neho kamión, ktorý ho stiahol a vyhodil Roba späť do zábradlia vedľa cesty. Po náraze mal úplne roztrhané pľúca a všetko. Vyťahovať niečo iné, ako je zástava srdca, je nezmysel. Prišlo k tomu, čo roky hovoríme politikom, no stále do vetra. Ak by bola dodržaná 1,5 metrová vzdialenosť pri predbiehaní cyklistov, tak by k tejto tragédii neprišlo. Veď ten kamión letel aspoň stovkou. Veď cyklisti tam išli 60 – 70 kilometrovou rýchlosťou. Chalani keď mu dávali umelé dýchanie tak povedali, že mal celý vrch odtrhnutý. Najväčší paradox je v tom, že trafil zábradlie, ktoré je tam je dva týždne. Ak by tam nebolo, tak by možno ešte žil. Naozaj tých 1,5 metra je vzdialenosť, ktorá musí byť dodržiavaná. Chalani nič neporušili, išli dole kopcom za sebou. Možno ak by išli dvaja-traja vedľa seba, ako nadávajú šoféri, tak by sa to nestalo, lebo každý šofér by pribrzdil. To, že išli za sebou a po jednom, trafil ten kameň, kamión išiel veľkou rýchlosťou a hodilo ho na zábradlie, spôsobilo tú tragédiu,” povedal pre zoznam.sk jeden z funkcionárov Slávia Trenčín Cycling Academy.

Redakcia cyklonews.sk vyjadruje rodine úprimnú sústrasť

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár