Po 5. etape Gira: Nizzolo je v cyklámenovom drese. Sagan chváli kolegov

Giro d'Italia 2021
Caleb Ewan po 5. etape Gira

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Aj dnes Vám prinášame vyjadrenia najväčších protagonistov 5. etapy Giro d’Italia 2021, ktorú ovládol Caleb Ewan (:lts:), austrálska Pocket Rocket. O takmer dĺžku bicykla porazil Giacoma Nizzola (:tqa:). Peter Sagan (BOH) skončil na 4. priečke a vybudoval si dobrú pozíciu v hre o cyklámenový dres pre víťaza bodovacej súťaže.

Vyjadrenia Giro d’Italia 2021:

Caleb Ewan (:lts:) – víťaz

Prišiel som do šprintu s čerstvými nohami a myslím si, že som ukázal, že som dnes bol najrýchlejší. 

Giacomo Nizzolo (:tqa:) – 2. miesto

Giacomo povedal, že šprint išiel podľa jeho plánov, bol dobrý a bude i naďalej bojovať. Taktiež pochválil svojich tímových kolegov, ktorí urobili to, o čo ich požiadal, a je rád, že môže nosiť cyklámenový dres.

Giacomo Nizzolo vedie bodovaciu súťaž. © Marco Alpozzi/LaPresse

Elia Viviani (COF) – 3. miesto

V tíme Cofidis bola veľká spokojnosť s prevedením tímovej taktiky, nakoľko Simone Consonni rozjazdil šprint Vivianimu najlepšie, ako len vedel. Viviani však som svojím šprintom nebol úplne spokojný, keďže ho načasoval trošku skôr a v miernom stúpaní sa mu nohy zastavili.

Peter Sagan (BOH) – 4. miesto

Ako sme aj očakávali, bol to deň čisto pre šprintérov s dosť technickými a zložitými záverečnými kilometrami. Tím odviedol opäť vynikajúcu prácu, Felix [Großschartner] a Daniel [Oss] boli na poslednom kilometri geniálni. Bol som v dobrej pozícii a mal som dobrú rýchlosť. Keď som sa chystal na záverečný útok, ukázalo sa, že som až veľmi vpredu a jazdec predo mnou spomalil, takže som v posledných metroch tú rýchlosť stratil.

Giro d'Italia 2021 - 104th Edition - 1st stage 2nd stage Stupinigi - Novara 179 km - 09/05/2021 - Peter Sagan (SVK - Bora - Hansgrohe) - photo Luca Bettini/BettiniPhoto©2021
Peter Sagan. © BORA – hansgrohe / Bettiniphoto & VeloImages

Fernando Gavíria (UAD) – 5. miesto

V tíme Fernanda Gavíriu po dnešnej etape neriešili veľmi 5. miesto v etape ale odstúpenie lídra vrchárskej súťaže Joa Dombrowskeho, ktorý spoločne s Mikelom Landou (TBV) narazili do banera, ktorý označoval cestný ostrovček. Američan našťastie mohol pokračovať.

Mikel Landa (TBV) – DNF

Tím Bahrain – Victorious sa síce dostal do čela tímovej súťaže, no o radosti nemožno hovoriť. Mikel aktuálne podstupuje sériu vyšetrení. O jeho stave bude tím informovať. Z Gira však definitívne odstupuje. To, či odstupuje aj Pavel Sivakov (:ins:), ktorý 15 kilometrov pred cieľovou páskou narazil do obrubníka a nepríjemne spadol, ešte nie je známe. Taktiež však podstupuje sériu vyšetrení.

Toto boli vyjadrenia najväčších protagonistov 5. etapy Giro d’Italia 2021. Zajtra na cyklistov čaká prvá horská etapa.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár