Vyjadrenia po 3. etape Gira. Cimolai: „Som šťastný ale taktiež znechutený…“

Giro d'Italia 2021
Taco van der horn Giro

zdroj: Marco Alpozzi/LaPresse

Tretia etapa Giro d’Italia 2021 priniesla doposiaľ najstrhujúcejší súboj na trati 104. ročníka. Vyhral ju Holanďan Taco van der Hoorn (:iwg:) z celodenného úniku. Čo však v cieli povedali tí najhlavnejší aktéri dnešného dňa?

Giro d’Italia 2021 vyjadrenia (3. etapa)

Taco van der Hoorn (:iwg:) – víťaz

Nemôžem tomu uveriť. Chcel som len byť v úniku. Dostať sa na pásku bolo veľmi náročné. Mal som len malú šancu, ale stačilo to,“ povedal v cieli 27-ročný Van der Hoorn. „Vo víťazstvo som neveril ani 25 km pred cieľom, keď sme mali minútový náskok. So Simonom Pellaudom sme na stúpaniach išli naplno, po informácii z vysielačky o náskoku som išiel naplno až do cieľa.

Davide Cimolai (:isn:) – 2. miesto

Som šťastný ale taktiež znechutený, pretože som stratil možnosť vyhrať etapu na Gire.

Šprint v pelotóne. (c) Massimo Paolone/LaPresse

Peter Sagan (BOH) – 3. miesto

Myslím si, že sme na dnes mali pripravenú perfektnú stratégiu a tím pracoval veľmi dobre na jej realizácii. Ešte raz by som chcel poďakovať všetkým svojím spolujazdcom za obrovské úsilie, ktoré vynaložili, aby sme mohli využiť našu šancu na etapové víťazstvo. Urobili sme opäť maximum, čo bolo v našich silách. Sme tím, ktorý sa vždy snaží zvíťaziť, nie uspokojiť sa s druhým alebo tretím miestom.

Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) – 6. miesto

Fernando Gaviria (UAD) – 7. miesto

Som šťastný, pretože to, že som prišiel dnes na čele, je potvrdenie toho, že kondícia je dobrá a tím pracoval naozaj veľmi dobre. 

Fernando Gaviria Giro 2021
https://twitter.com/TeamEmiratesUAE/status/1391770759723429890/photo/1

Alberto Betiol (:efn:) – 8. miesto

V prípade Alberta Betiola, niekdajšieho víťaza monumentu Okolo Flámska, bola v jeho tíme spokojnosť, nakoľko v celkovom poradí taktiež figuruje na 8. priečke. S obzretím sa na zajtrajšiu etapu je v tíme cítiť nádej a chuť bojovať.

Alberto Bettiol Giro 2021
Giro d’Italia 2021 https://twitter.com/EFprocycling/status/1391792869644636165/photo/1

Zajtra je na programe prvá kopcovitá etapa il Giro d’Italia 2021 s dojazdom do kopca. A teda sa jedná o prvú skúšku favoritov na zisk maglia rosa. Taktiež uvidíme, či sa Peter Sagan nerozhodne ísť do úniku. Prvá šprintérska prémia je situovaná na začiatku hornatejšej časti etapy.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár