Wout van Aert získava prvé víťazstvo od ťažkého pádu

wout van aert

zdroj: twitter.com/lazersport

Wout van Aert (:tjb:) vyhral cyklokrosové preteky Krawatencross v Lille. Belgický multitalent vyhral svoj prvý závod od hrôzostrašného pádu v časovke na Tour de France v júli minulého roku.

25-ročná cyklokrosová hviezda vyštartovala z tretieho radu a každým kolom sa posúvala na prednejšie priečky. Van Aert sa po troch okruhoch v pretekoch kategórie C1 dostal do čelnej skupiny a onedlho sa osamostatnil od druhého Quintena Hermansa a tretieho Toona Aertsa. V cieli mal víťaz 21-sekundový náskok. Na záverečnej rovinke viackrát ukázal na svoju nohu, ktorú si poranil. V predošlých mesiacoch musel podstúpiť operáciu aj náročnú fyzioterapiu.

Wout van Aert po pretekoch:

„Keď som preťal cieľovú pásku, mal som strašne veľa myšlienok. Bolo to potvrdenie toho, že to stále dokážem. Nie je to moje najväčšie víťazstvo, ale teraz na mňa tak pôsobí. Navyše pred domácim publikom. Mal som to celý týždeň v hlave: preteky aj sen zvíťaziť. Je to pekná odmena za to, čím som si prešiel v posledných mesiacoch. Je to veľmi emotívne.“

„Pomaly som sa predieral cez skupinky. Kvôli chybám ostatných som sa ocitol v skupine s Hermansom. Ťahal som ďalej a snažil som sa oddeliť od neho.“

V nedeľu ukončí trojnásobný majster sveta v cyklokrose svoju sezónu na blate. Po zjavne úspešnej liečbe a návrate do pretekov ho čaká ďalšia kapitola. V prvom marcovom týždni sa od neho očakáva návrat na klasikárske cesty. V jednodňových závodoch patrí k favoritom, keď na svojom prvom plánovanom závode sezóny – Strade Bianche – skončil posledné dva roky na pódiu. Na cestách sa stretne so svojím rivalom z cyklokrosu – Mathieu van der Poelom a všetci fanúšikovia cyklistiky očakávajú súboj tejto dvojice v ďalších rokoch.

Wout van Aert vlani prestúpil do Jumbo-Visma a hneď v prvej sezóne vo World Tour bol druhý na klasike E3 Harelbeke, tretí na Strade Bianche a šiesty na Miláno – San Remo. Okrem toho si užil dve víťazné etapy na Critérium du Dauphiné, a to vrátane dominatnej časovky. V tejto disciplíne sa stal majstrom Belgicka. Na prémiére na Tour de France získal vo veternej etape prvý Grand Tour triumf, keď v šprinte porazil Eliu Vivianiho a potvrdil svoju všestrannosť. Blízko mal aj k víťazstvu v časovke, no nožičky bariéry popri ceste ho kruto zastavili.

 

Zdroj: teamjumbovisma.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár