Zlatý pedál 2020: Sagan znova najlepší

Foto - Zlatý Pedál 2020 - 2

zdroj: Michal Cabai/ CamGO

Dnes sa konal prvý online galavečer odovzdávania cien Zlatý pedál v histórii. Záštitu nad celým podujatím držal už tradične Slovenský zväz cyklistiky. Sprievodcom celého večera bol moderátor Tomáš Ďutka. Ten postupne vyspovedal takmer všetkých víťazov.

Ako prvý bol ocenený Samuel Hlavatý. Ten sa stal najlepším cyklotrialistom roka. Toto víťazstvo si pripísal už po štvrtýkrát. 37. mieste na svetovom šampionáte v cyklokrose získal Ondrej Glajza a tým si vyslúžil cenu pre najlepšieho cyklokrosára Slovenska. Rozhodol sa však ukončiť kariéru. Jeho najlepším umiestnením na svete bolo 49. miesto v UCI rebríčku. Zlatý pedál v kategórii Masters získal Alojz Ozogán. Jozef Metelka s troma titulmi majstra sveta v paracyklistike musel zvíťaziť. A to sa aj naplnilo.

Sebastián Sulka ovládol kategóriu BMX. Ovládol podnik európskej kategórie vo Verone či slovenské majstrovstvá. Jakub Pružinec zvíťazil v uplynulom roku v každom diele slovenského pohára v kategórii BMX Freestyle. Zaslúžene berie Zlatý pedál 2020. Kategóriu MTB Downhill opanoval Rastislav Baránek. V horskej cyklisitke obhájil titul majstra Slovenska Martin Haring. Obhajil tak i prvenstvo z minulého roka v tejto prestížnej ankete. Mladá Nora Jenčušová získala ocenenie v dráhovej cyklistike. Od nového roka sa upísala talianskému profesionálnemu tímu BePink.

Najlepším cestným cyklistom sa stal Peter Sagan. Stalo sa tak už po 11-krát. Tourminátor zhodnotil minulý rok vcelku dobre. Podľa jeho slov bol sezóna náročná, pretože takmer všetky preteky boli vtesnané do dvoch mesiacov. K cieľom a programu sa nechcel vyjadrovať, no pokúsi vyťažiť čo najviac. Talent roka ide do rúk Nory Jenčušovej, ktorá vzišla z Detskej tour Petra Sagana.

Prehľad víťazov – Zlatý pedál 2020

Cyklotrial

Samuel Hlavatý

Cyklokros

Ondrej Glajza

Masters

Alojz Ozogán

Paracyklistika

Jozef Metelka

BMX

Sebastián Sulka

BMX Freestyle

Jakub Pružinec

MTB Downhill

Rastislav Baránek

Horská cyklistika

Martin Haring

Dráhová cyklistika

Nora Jenčušová

Cestná cyklistika

Peter Sagan

Talent roka

Nora Jenčušová

Celkové poradie – Zlatý pedál 2020

Peter Sagan (BOH)

Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica)

Martin Haring (Dukla Banská Bystrica)

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár