Zlatý pedál za rok 2022 znova v rukách Sagana

zdroj: © Zoltán Kremničan

Zlatý pedál si už po 13-krát odnáša Peter Sagan (TotalEnergies). V kategórii celkový víťaz tak nenašiel znova premožiteľa. Druhé miesto obsadil talent Martin Svrček (:dqt:), bronzová bola Dominika Maníková. Mladučká slovenka opanovala i kategóriu BMX Racing. Tourminátor sa osobne na galavečeri neukázal, pretože len pred nedávnom dokončil prvý predsezónny kemp v španielskom Calpe. O niekoľko týždňov pocestuje do Argentíny, kde sa predstaví na pretekoch Vuelta a San Juan.

Historicky najlepší slovenský cyklista si v sezóne 2022 pripísal 5. miesto na jarnej klasike Milano – Torino. Pridal víťazstvo v 3. etape pretekov Okolo Švajčiarska, na Tour de France zaznamenal niekoľko umiestnení v elitnej päťke. Na majstrovstvách sveta obsadil siedme miesto, domáci majstrovský titul ostal znova v jeho rukách.

Dominika Maníková pre www.cyklistikaszc.sk

K tomuto športu ma priviedol brat, ktorý tiež jazdí. Je to o rýchlosti a adrenalíne, čo mám rada. Veľmi ma BMX baví a verím, že pri tom vydržím, teda nestane sa niečo, čo by ma odradilo. Chcem ďalej rásť a veľmi ma motivuje olympiáda, ktorá je o dva roky. Urobím všetko pre to, aby som sa tam mohla dostať,“ povedala na galavečeri.“

Zlatý pedál 2022

Sagan v Calpe

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár