Okolo Švajčiarska 2022: Skvelý Sagan zvíťazil v hromadnom šprinte (3. etapa)

Peter Sagan 2022

zdroj: twitter.com/petosagan

Tretia etapa pretekov Okolo Švajčiarska 2022 priniesla ďalšiu šancu pre klasikárov a šprintérov. Prekvapiť však mohol aj únik, ktorý sa radoval v druhej etape. Napokon etapa dospela až k hromadnému dojazdu. Tam bol najsilnejší Peter Sagan (TotalEnergies).

Peter Sagan (TotalEnergies)

„Je veľmi ťažké sa dostať späť do tempa, chce to čas. Som šťastný za toto víťastvo, vďaka patrí tímu. Ťahali sme od začiatku, je pekné byť späť na pódiu.“

Profil 3. etapy Okolo Švajčiarska 2022

Štart

Priebeh tretej etapy

Do dnešného úniku dňa si naskočila šestica jazdcov. V skupine boli Manuele Boaro (AST), Stefan Bissegger (:efd:), Philippe Gilbert (:lts:), Quinn Simmons (:tfr:), Joey Rosskopf (Human Powered Health) a domáci Mathias Reutimann (Švajčiarsko). Po 50 kilometroch pretekania bol náskok skupiny iba tri minúty, pelotón ich držal blízko. Najväčšou hrozbou bol belgický matador Gilbert, v celkovom poradí bol iba 2 minúty za vedúcim Williamsom (:tbm:). Situácia sa výrazne nezmenila ani v polovici etapy, dnes to vyzeralo na hromadný dojazd.

Nalini - procycling
Sto kilometrov pred cieľom prišla smutná správa z Cofidisu, Davide Villela (COF) odstúpil z pretekov. 80 kilometrov pred cieľom bol náskok šestice iba 2 a pol minúty, dnes to pelotón nechcel podceniť. 50 kilometrov pred cieľom bol náskok už iba dve minúty. O dvadsať kilometrov neskôr to už nebola ani minúta. V tento moment to skúsil Stefan Bissegger (:efd:) a vydal sa do sóloúniku.



Do čela hlavého balíka sa dostal tím Intermarché Wanty-Gobert, ich jednotkou do šprintu bol Alexander Kristoff (:iwg:). Švajčiar v čele pretekov mal 70 sekúnd náskok. O hromadný dojazd mal záujem i tím BikeExchange Jayco či TotalEnergies. Stefan Bissegger (:efd:) mal k dispozícii menej a menej času. 15 kilometrov pred cieľom mal už iba 10 sekúnd. V pelotóne sa stále dobre držal i Peter Sagan (TotalEnergies).

Záver

Desať kilometrov pred cieľom bolo všetko pohromade, všetko smerovalo k hromadnému dojazdu. Štyri kilometre pred cieľom prišiel v zadnej časti pelotónu pád. Bola ta namočená hlavne Bora-hansgrohe. V čele sa naopak dobre držal tím DSM, Cees Bol (DSM) bol ich šprintérom číslo jedna. Napokon sa skvelo v šprinte zorientoval Peter Sagan (TotalEnergies), predskočil Kristoffa (:iwg:) a nenechal si dnešné víťazstvo újsť.

Výsledky 3. etapy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár