Okolo Švajčiarska 2022: Veterán Impey prekvapil v šprinte (4. etapa)

zdroj: © A.S.O./Pauline BALLET

Preteky Okolo Švajčiarska 2022 dnes pokračovali štvrtou etapou. Včera nám urobil radosť Peter Sagan (TotalEnergies), keď ovládol 3. etapu. Dnes bolo pripravených 191 kilometrov a záverečné stúpanie, ktoré na takmer štyroch kilometroch malo prevýšenie 7,6 %. To preliezla oklieštená skupina, ktorá si to rozdala o prvenstvo v etape. Najsilnejší bol napokon Daryl Impey (:isn:).

Profil 2. etapy Okolo Švajčiarska 2022

Štart

Priebeh

Jazdci sa vydali na trať o 12:40 miestneho času, prvé 4 kilometre boli neutralizované. Po desiatich kilometroch bol pelotón pokope, prvé ataky boli odrazené. Následne to však popraskalo a do úniku dňa si naskočila trojica jazdcov. Skupina v zložení Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Matthew Holmes (:lts:) a Markus Holegaard (:tfr:) čoskoro získala tri minúty náskoku. Najlepšie postaveným mužom v úniku bol Holmes (:lts:), jeho strata na čelo pretekov bola 10 minút.

Nalini - procycling

Po 50 kilometroch sa náskok ustálil na hodnote 5 minút. V polovici etapy však náskok osciloval okolo hodnoty troch minút a nevyzeralo to s únikom nádejne. Pelotón mohol v kľude kontrolovať rozostup, v zálohe bolo ešte posledné stúpanie. 50 kilometrov pred dojazdom bol náskok už iba 90 sekúnd, s úspechom únik to nevyzeralo ružovo. Dvadsať kilometrov pred cieľom bola skupina už iba 30 sekúnd ďaleko, blížilo sa posledné stúpanie dňa.

Záver

Na stúpaní Sattel mal únik hotovo, okamžite nastala selekcia a slabší jazdci odpadali. Na chvoste skupiny sa ocitol i vedúci muž poradia Stephen Williams (:tbm:). Britovi sa však podarilo docvaknúť skupinu a o vedenie v pretekoch by nemal prísť. Súčasťou skupiny však už nebol Peter Sagan (TotalEnergies). Na čele skupiny dlho diktoval tempo tím Education First, Američania tam boli vo štvorici. Napokon sa však z výhry tešil prekvapujúco Daryl Impey (:isn:).

Výsledky 4. etapy

Results powered by FirstCycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár