Chris Froome nepôjde na Tour de France! Pred časovkou na Dauphiné spadol

zdroj: twitter.com/TeamIneos

Chris Froome (:ins:) odstúpil z pretekov Critérium du Dauphiné. Brit spadol počas tréningovej jazdy pred dnešnou časovkou. Po rýchlych vyšetreniach sa ukázalo, že má zlomenú stehennú kosť. S týmto úrazom tak definitívne nepocestuje na Tour de France. Tento fakt potvrdil aj tímový manažér, Dave Brailsford.

Pád sa udial v stredu na konci jazdy dlhej 26,1 kilometra.

Dave Brailsford:

„Mal dosť ťažký pád. Vyzerá to tak, že bol na konci klesania. Dnes je, očividne, veľmi veterno. Zdvihol ruky z riadidiel, aby si vyfúkal nos a silný vietor mu narazil do predného kolesa.“

„Spadol približne v rýchlosti 60 km/h. Má nepeknú zlomeninu. Vyzerá to tak, že má zlomeninu na stehennej kosti, zatiaľ však nie je v nemocnici. Na jeho letecký presun sa stále čaká. Pôjde asi do Saint Etienne, možno do Lyonu. Chceme, aby mal najlepšiu opateru. Momentálne myslíme na Michelle [manželku], jeho rodinu a blízkych.“

S takýmto zranením sa od sezóny 2014 popasovalo 19 profesionálnych jazdcov. Tí, čo sa zranili pod 15. máji daného roku, sa nedokázali v rovnakej sezóne vrátiť. Informáciu priniesol portál Procyclingstats. 

34-ročný jazdec využil francúzske preteky na prípravu pred Tour de France. Na nich si chcel vyskúšať pretekársku záťaž, keďže mal byť lídrom stajne. Na Tour chcel získať svoj piaty žltý dres. Možno zbytočný pád mu však plány zrušil. Ineos má v zálohe lídrov Gerainta Thomasa (:ins:) a Egana Bernala (:ins:).

V celkovom poradí bol víťaz všetkých Grand Tour na ôsmom mieste, dnešná časovka by mu na základe jeho kvalít pomohla.

V minulosti doplatil na podobný pád pred časovkou na Giro d’Italia v roku 2018. Tieto preteky sa mu však poradilo fantasticky vyhrať.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár