2. etapa Étoile de Bessèges 2021: Dupont ovládol chaotický šprint s pádmi

Étoile de Bessèges Timothy Dupont

zdroj: twitter.com/TeamCOFIDIS

2. etapa Étoile de Bessèges 2021 patrila rovinatým šprintérom. Vyhral ju Timothy Dupont (Bingoal WB) v nervóznej a chaotickej koncovke poznačenej pádmi vo vysokej rýchlosti. Druhý skončil Pierre Barbier (Delko) a skorý šprint stačil Giacomovi Nizzolovi (:tqa:) na tretie miesto. Christophe Laporte (COF) sa udržal na čele celkového poradia.

Únik a v ňom Řepa bez troch zubov

2. etapa Étoile de Bessèges 2021 viedla z Saint Geniès de Malgoirès do La Calmette. Mala 154 kilometrov s rovinatým až zvlneným charakterom. Do etapy vstupoval v líderskom drese Christophe Laporte (COF), ktorý vyhral včerajší prudký dojazd.

Na začiatku sa vytvoril únik v zložení: Hurel (St Michel – Auber93), Picoux ( (Xelliss – Roubaix Lille Métropole), Delletre (Delko), Robeet (Bingoal – Wallonie Bruxelles) a Vojtěch Řepa (Equipo Kern Pharma).

20-ročný český jazdec Řepa včera zaznamenal nepríjemný pád, pri ktorom sa mu odlomili tri zuby, ale dnes bol statočne v úniku.

Pracoval aj Bernal a bolo po úniku

Delletre vyhral obe vrchárske prémie a udržal sa v drese pre lídra horskej klasifikácie. V posledných 20 km bolo po úniku, keďže pelotón spoľahlivo viedli viaceré World celky so silnými šprintérmi ako Cofidis, BORA – hansgrohe, Arkéa Samsic, Trek-Segafredo, B&B Hotels, Qhubeka Assos. Pridali sa aj borci z INEOS Grenadiers.

Bolo pekné vidieť Egana Bernala (:ins:) ťahať pelotón. Dnes sa objavilo potvrdenie o jeho plánovanej účasti na Giro d’Italia, pričom jeho tímový šéf chce naspäť nájsť vo víťazovi Tour 2019 radosť z pretekania. Na tomto závode nepôjde na celkové poradie, ale môže to byť prvý krok v jeho návrate na cesty. 24-ročný vrchár trpí anomáliou, kde jeho jedna noha je dlhšia ako druhá, čo vyústilo do problémov s chrbtom.

Posledným mužom v úniku bol Robeet, ale pár kilometrov pred cieľom bol aj on pohltený.

Ťažké pády pred cieľom

V posledných 5 km sa do čela dostali prakticky všetky tímy so šprintérmi, aby mali na zužujúcej sa ceste dobrú pozíciu. Išlo o nervózny záver. 4 km pred cieľom sa udial pád na strane cesty vo vysokej rýchlosti. Nepekne, s odhodenou helmou, spadol Salvatore Puccio (:ins:), spoločne s jazdcom z AG2R Citroen.

500 metrov pred cieľom však prišiel dôležitejší moment, v technickej sekcii sa udial ďalší pád vo vysokej rýchlosti. Na čele sa tak vytvorila skupinka, ktorá si to rozdala o víťazstvo v chaotickej koncovke. Spadol aj Danny van Poppel (:iwg:), ale ten má – podobne ako viacerí iní jazdci – len odreniny.

Mads Pedersen, favorit etapy, sa musel pádu jazdca Total Direct Energie a Jordieho Meeusa z BORA – hansgrohe vyhnúť. Prešiel tak cez celú cestu a spomalil až mimo nej. Skrížil však cestu inému jazdcovi z Bingoal.

Timothy Dupont vyhral 2. etapu Étoile de Bessèges 2021

Po spomínanom kruhovom objazde nasledovala cieľová rovinka. Skoro, 300 metrov pred cieľom, vyštartoval európsky majster Giacomo Nizzolo (:ntt:), za ním však v správnom momente šprintoval Timothy Dupont, ktorý bol spomedzi silnej konkurencie najrýchlejší. Druhý skončil Pierre Barbier (Delko) a taliansky majster Nizzolo bol až tretí, keďže nesprávne načasoval svoj nástup.

Záznam koncovky:

2. etapa Étoile de Bessèges 2021 – výsledky:

01Timothy DupontBingoal WB03:35:15
02Pierre BarbierDelko+ 00
03Giacomo NizzoloTeam Qhubeka ASSOS+ 00
04Rudy BarbierIsrael Start-Up Nation+ 00
05Christophe LaporteCofidis+ 00
06Nacer BouhanniTeam Arkéa-Samsic+ 00
07Marc SarreauAG2R Citroën Team+ 00
08Gerben ThijssenLotto Soudal+ 00
09Silvan DillierAlpecin-Fenix+ 00
10Edward TheunsTrek-Segafredo+ 00
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár