3. etapa Ruta del Sol 2022: 19-ročný talent Sheffield úradoval

3. etapa Ruta del Sol 2022

zdroj: https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1478/photo/3

3. etapa Ruta del Sol 2022 merala 153 kilometrov a mala typicky španielsky nerovinatý profil. Drvivá väčšina sa niesla v pokojnom a ostražitom tempe. Záverečných 30 kilometrov sa však neustále útočilo. Do záverečného kilometra prišla vyselektovaná skupina najväčších favoritov, z ktorej ešte stihol zaútočiť Magnus Sheffield (:ins:), ktorý svoju snahu doviedol do šťastného víťazného konca. Druhý skončil Simon Clarce (:isn:).

V celkovom poradí sa nič výrazného nezmenilo. Alessandro Covi (UAD) aj po nie úplne dobrom dni ostáva naďalej v žltom drese priebežného lídra pretekov, púte za nekonečným slnkom v Andalúzii.

Dojazd:

3. etapa Ruta del Sol 2022 – priebeh

Profil:

2022_E3_LUCENA-_CO_-OTURA-_GR_1
http://vueltaandalucia.es/?page_id=4732

Úvod

Začiatok etapy sa niesol v znamení opatrnosti a pokoja. Veľmi sa neútočilo a dlho bol pelotón pospolu. K prvým útokom došlo až na méte 139 kilometrov pred cieľom. Vtedy zaútočil Jon Barrenetxea (Caja Rural), ktorý aj včerajší deň strávil v úniku. Jeho atak tieňovala trojica v zložení Xabier Isasa (Euskaltel – Euskadi), jeho tímový kolega Ibai Azurmendi a Juan Antonio López-Cózar (Burgos-BH). Napokon Jona dostihli a vytvorili s ním čelné kvarteto. To si na pelotón dokázalo vybudovať najviac 3 minúty. 

Eliminácia

V úniku bol najaktívnejší Jon Barrenetxea, ktorý dokázal vyzbierať veľké množstvo bodov do vrchárskej súťaže. Avšak najdlhšie v úniku zotrvalo duo španielskeho prokontinentálneho tímu Euskaltel – Euskadi. Bolo to v momente, kedy z hlavnej skupiny zaútočili jazdci na celkové poradie a medzi nimi Simon Yates (:bex:) a Mikel Landa (TBV). Vpredu sa nachádzal aj Ben O’Connor (ACT). Líderský dres sme však v čele nevideli; Alessandro Covi (UAD) si pravdepodobne nevybral dobrý deň.

Dokopy čelo pretekov tvorilo 7 pretekárov. Prenasledujúca skupina, aj s lídrom, bola početnejšia. Medzi nimi 13 sekúnd. Karty boli rozdané, začalo sa hrať.

Bitka o každý kilometer

Záverečných 20 kilometrov sa pretekalo naplno. Dve skupiny vpredu sa spojili, no v útočení sa pokračovalo. Boli to však márne výstrely, keďže žiaden pretekár si nedokázal vybudovať signifikantný náskok.

Bol to až Magnus Sheffield (:ins:), ktorý dokázal doslova utiecť prenasledovateľom v záverečnom kilometri. Len 19-ročný mladý Američan tak získava svoje prvé profesionálne víťazstvo. Líder pretekov Alessandro Covi došiel do cieľa na 7. mieste so stratou tri sekundy na víťaza u Pittsburgu, a teda v žltom drese sa predstaví aj zajtra.

3. etapa Ruta del Sol 2022 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 2. etapa Tour du Var a 4. etapa Ruta del Sol.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár