Alejandro Valverde: „Ak sa veci ukážu ako ťažkopádne, mohol by som pridať extra rok.“

Alejandro Valverde

zdroj: https://twitter.com/canyon_bikes/status/1350148244739923970/photo/2

Jeden z najväčších španielskych cyklistov všetkých čias zvažuje, že by na pretekársky bicykel vysadol aj v pretekoch v priebehu budúceho roka. Reč je o Španielovi Alejandrovi Valverdem (MOV). Týmto spôsobom by si predĺžil svoju profesionálnu kariéru už na neuveriteľných 21 rokov. Len pre zaujímavosť, Alejandro vstúpil do sveta profi cyklistiky v roku 2002. Od tej chvíle dokázal nazbierať viac ako 100 profesionálnych víťazstiev. A nie hocakých.

Vyjadrenia:

K svojím plánom sa 41-ročný Španiel vyjadril: „Ak sa veci ukážu ako ťažkopádne, mohol by som pridať extra rok, aby som skončil svoju kariéru v normálnej sezóne. Odchod do dôchodku nie je definitívne rozhodnutie, uvidíme, ako sa pandémia vyvinie.“

Je známe, že Alejandro vo svojej kariére získal veľké víťazstva, počnúc jarnými klasikami, pokračujúc etapami na grandtours a podobne. Netreba však zabúdať, že vo svojej zbierke má taktiež 6 medailí z majstrovstiev sveta, no až tá doposiaľ posledná z Insbrucku bola zlatá (rok 2018). Niečo však Alejandrovi chýba a je to medaila z olympijských hier, ktorej zisku posledné dve sezóny podriadil takmer všetko. To je jeden z dôvodov, prečo Alejandro ešte nezavesil bicykel na klinec po preložení Olympijských hier v Tokiu na rok 2021. Predsa však o ukončení svojej prítomnosti v profi pelotóne viackrát uvažoval.
Obrázok
Alejandro Valverde počas tréningu v Almérii Zdroj: https://twitter.com/canyon_bikes/status/1350148244739923970/photo/3
Na otázku, či zisk olympijského kovu stále figuruje v jeho rebríčku priorít na vysokých pozíciách, odpovedal nasledovne: „Tento rok je ten olympijský a je to dôležitá sezóna, ale teraz v priebehu dvoch týždňov sa všetko môže výrazne zmeniť. Všetci sa sústredíme na hry, aby sme na ne prišli v top výkonnosti, ale musíme ešte trošku počkať.“
Nuž, nič iné cyklistom ani neostáva. Treba len dúfať a vedieť sa prispôsobiť na neustále meniace sa okolnosti. Olympiáda v Tokiu sa má konať od 23. júla do 8. augusta. Avšak, ešte nie je stopercentné, že sa aj nakoniec odohrá. I keď organizátori urobia všetko pre to, aby sa najväčší športový sviatok odohral.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár