Amstel Gold Race preview: Začínajú Ardeny!

zdroj: twitter.com/petosagan

V nedeľu odštartuje ardenský týždeň. Na programe je prvý už ako obvykle Amstel Gold Race, nasledovať bude Valonský šíp a Liege – Bastogne – Liege. Zajtrajší Amstel odštartuje v Maastrichte, finišovať bude vo Valkenburgu. Na jazdcov bude pripravených 265 kilometrov a 35 krátkych intenzinvých stúpaní. Prvenstvo z minulého roka obhajuje Dán Michael Valgren (:ddd:), ktorý ešte vo farbách Astany nastúpil v závere spolu s Romanom Kreuzigerom (:ddd:), ktorý obliekal farby Mitchelton-Scott. Paradoxom je, že obaja počas leta zmenili farby a teraz su spoločne v jednom tíme.

Minulý rok v Holandsku štartoval i náš Peter Sagan (BOH) a obsadil tu 4. priečku. Okrem celej World Tour špičky bude na pretekoch i 7 pro-kontinentálnych tímov. Voľnú kartu od organizátorov dostali Bardiani – CSF, Corendon – Circus, Israel Cycling Academy, Roompot – Charles, Sport Vlaanderen – Baloise, Vital Concept – B&B Hotels a Wanty – Gobert.

Favoriti

Podľa bookmakerov je najväčší favorit Mathieu van der Poel z tímu Corendon – Circus. Mladý Belgičan ovládol nedávny Brabantský šíp a dal tak jasne na javo, že sa s ním musí počitať. Druhý adept na prvenstvo je nezastaviteľný Julian Alaphilippe (:dqt:). Francúz má životnú formu a bude určite bojovať o výhru. Na pretekoch nebude chýbať tento rok ani Peter Sagan (BOH). Tourminátor ma určite motiváciu ako hrom, keďže tento rok ešte nevyhral ani jednu klasiku.

Trasa

 

Profil

Edícia 2018

Zdroj: amstel.nl/amstelgoldrace

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár