Ani Jack Haig sa nepredstaví na olympiáde v Tokiu

Jack Haig

zdroj: https://twitter.com/Cyclingnewsfeed/status/1359081998514536449/photo/1

Po tom, čo sa cyklistický svet dozvedel o neúčasti Petar Sagan (BOH) na blížiacich sa olympijských hrách v Tokiu 2020, prišla ďalšia skôr negatívna správa. Tentoraz sa týka austrálskeho vrchára Jacka Haiga (TBV), ktorý v blízkej budúcnosti napodobní trojnásobného majstra sveta, a teda v olympijských pretekoch s hromadným štartom 24. júla sa nepredstaví. Dôvodom je stále nezahojená zlomenina kľúčnej kosti, ktorú Jack Haig utrpel v jednom z pádov v tretej etape Tour de France 2021.

Prvotné plány po odstúpení zo starej dámy hovorili jasne – do začiatku olympiády bude austrálska mladá nádej pripravená doplniť národný výber Austrálie. Žiaľ, zranenie si vyžaduje dlhšiu dobu na zotavenie. Preto Austráliu budú v Tokiu reprezentovať osvedčené hviezdy a to Richie Porte (:ins:), Rohan Dennis (:ins:) a Lucas Hamilton (:bex:). Náhradník Jacka Haiga nebude zvolený. Do úvahy neprichádza ani Cameron Meyer (:bex:), ktorý už dávnejšie odmietol miesto v národnom výbere.

Obrázok
https://twitter.com/CiclismoInter/status/1409564752951582720/photo/1

Jack Haig – vyjadrenie

Na svojom instagramovom profile Jack uviedol: „Nanešťastie moja zlomenina bola oveľa horšia, ako som sprvu predpokladal. Operácia bola dlhá a veľmi invazívna ako zvyčajne, čo predlžilo dobu rekonvalescencie. Na bicykel by som sa mal dostať koncom tohto týždňa. Nanešťastie to znamená, že na olympiáde budem chýbať. Na druhej strane, zranenie mi dovolilo byť doma s rodinou a užiť si leto.“

Dnes je na programe 16. etapa Tour de France 2021.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár