BinckBank Tour: Bennett znova dominantný

Články
Sam Bennett

zdroj: twitter.com/BinckBankTour

Dnes pokračovali preteky BinckBank Tour druhou etapou z belgického Blankenberge do Ardooie. V profile bolo pripravených 169 rovinatých kilometrov. Tak ako včera, tak i dnes sme očakávali hromadný dojazd, včera sa pelotónu takmer nepodarilo dostihnúť únik. Nakoniec však triumfoval Sam Bennett (BOH) a dostal sa i do čela celkového poradia. Dnes si do úniku dňa naskočila šestica jazdcov. Skupina bola v zložení Josef Černý (:ccc:), Robert Stannard (:mts:), Jesper Asselman (Rompoot), Thomas Sprengers (SportVl – Baloise), Baptiste Planckaert (CyclingTeam WB) a Damien Gaudin (Direct Energie). Ich náskok osciloval medzi dvoma a troma minútami. Za nimi pelotón bojoval s vetrom a v jeden moment sa dokonca hlavná skupina rozdelila, no nakoniec sa znova spojila. Sto kilometrov pred cieľom mala skupinka na čele náskok 2 minúty. Tempo pelotónu udávali Jumbo-Visma, Deceuninck Quick – Step a v neposlednom rade Bora hansgrohe.

Nepríjemný pád dnes postihol Maartena Wynantsa (:tjb:) a Chrisa Lawlessa (:ins:). Obaja jazdci z pretekov odstúpili a čakala ich kontrola v nemocnici. 70 kilometrov pred cieľom bolo čelo vzdialené od pelotónu už iba 90 sekúnd. V oblasti bufetu mala šestica o 10 sekúnd menej. 28 kilometrov pred dojazdom bol náskok minúta a všetko to smerovalo k hromadnému šprintu. 5 kilometrov pred páskou to bolo skutočnosťou a šprintérske tímy sa začali skladať na čele. Na cieľovej rovinke mali najlepšiu pozíciu jazdci Jumbo-Visma, no zo zadu priletel Jasper Philipsen (:uae:). Toho sa dokázal držať iba Sam Bennett (BOH). Ír však ešte pridal a suverénne ovládol i druhú etapu pretekov BinckBank Tour.

Bufet – 45 km pred cieľom

Šprint

Celkové poradie:

Sam Bennett (BOH) si po dnešku udržal dres pre lídra pretekov, náskok dokonca navýšil. Zajtra tak vyštartuje znova vo svetlozelenom.

Profil 2. etapy:

BinckBank Tour

Výsledky 2. etapy:

1.Sam Bennett (Ire)BOH3:45:20
2.Jasper Philipsen (Bel):uae:
3.Dylan Groenewegen (Ned):tjb:
4. Kristoffer Halvorsen (Nor):ins:
5.Jose Álvaro Hodeg (Col):dqt:
6.Amaruy Capiot (Bel)Sport Vlaanderen
7.Phil Bauhaus (Ger):sun:
8.Nikolas Maes (Bel):lts:
9.Arnaud Demare (Fra)FDJ
10.Timothy Dupont (Bel)Wanty-Gobert

Celkové poradie: 

1.Sam Bennett (Irl)BOH7:27:57
2.Lukasz Wisniowski (Pol):ccc:0:00:12
3.Josef Černý (Cze):ccc:0:00:13
4.Lars Bak (Den):ddd:
5.Jasper Philipsen (Bel):uae:0:00:14
6.Edward Theuns (Bel):tfr:
7.Robert Stannard (Aus):mts:
8.Dylan Groenewegen (Ned):tjb:0:00:16
9.Mike Teunissen (Ned):tjb:
10.Thomas Sprengers (Bel)SportVl – Baloise

 

Zdroj: binckbanktour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár