BORA – hansgrohe na Tirreno-Adriatico: Sagan po 45 dňoch v „izolácii“

Peter Sagan Okolo Flámska 2021

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

Najväčším menom zostavy BORA – hansgrohe na Tirreno-Adriatico je Peter Sagan (BOH). Slovák absolvuje sezónny debut po tom, čo 45 dní strávil na ostrove Gran Canaria, kde medzitým prekonal COVID-19.

Na Kanárskych ostrovoch sa zdržiaval od 18. januára. Pozitívny test sa konal ešte 29. januára. Minulý štvrtok sa Sagan konečne dostal domov do Monaka. Medzitým musel s tímom preložiť preteky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brusel-Kuurne a Strade Bianche. Už v túto stredu si Slovák odbije sezónnu premiéru na Tirrene.

Sagan sa na „pretekoch dvoch morí“ dostane do pretekárskeho rytmu, ktorý pochopiteľne nemohol iba čistým tréningom získať. Príprava bola narušená nákazou koronavírusom, pár dní dokonca netrénoval. Taktiež čakanie na ďalšie lekárske vyšetrenia ho stáli intenzívny tréning.

Podľa PR manažéra tímu BORA – hansgrohe Gabriela Uboldiho Sagan dokázal trénovať aj v karanténe, ale zmeškal vysokohorský tréning v Sierra Nevade. Týždňový etapák Tirreno – Adriatico tak bude slúžiť ako prvý stret s pretekmi pred najväčšími cieľmi prvej časti sezóny – klasikami Miláno – San Remo a neskôr Okolo Flámska a Paríž – Roubaix.

Saganovi by za normálnych okolností sedelo viacero etáp, ale všetko bude závisieť od jeho „po-covidovej“ formy.

Preview Tirreno – Adriatico:

Konrad a mladí Taliani

Zvyšok tímu na nadchádzajúce preteky tvoria dvaja talentovaní talianski jazdci. Matteo Fabbro (BOH) sa tu v kvalitnom úniku predviedol vlani a chcel by naviazať na formu, ktorú ukázal na posledných talianskych pretekoch GP Industria & Artigianato, kde sa pohyboval okolo prvej desiatky. Na rovnakom závode sa na predných pozíciách v neskoršej fáze nachádzal Giovanni Aleotti (BOH), ktorý má iba 21-rokov.

Spoločne s vrchárskym lídrom Patrickom Konradom (BOH) by chceli dosiahnuť kvalitné umiestnenie v jednej z kopcovitých etáp. To ale v ťažkej konkurencii bude zložité. Na pretekoch sú také esá ako Pogačar, Bernal, Landa alebo Fuglsang.

Tím uzatvárajú Daniel Oss (BOH), Marcus Burghardt (BOH) a Maciej Bodnar (BOH). Ak by Sagan bol konkurencieschopný na dvoch rovinatých etapách, práve oni by mu mali byť v posledných kilometroch nápomocní pri hľadaní pozície v balíku.

Tirreno-Adriatico 2021 štartuje 10. marca v Lido Di Camaiore a končia 16. marca v San Benedetto del Tronto.

BORA – hansgrohe na Tirreno-Adriatico:

BORA – hansgrohe na Tirreno-Adriatico Sagan

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár