Clásica Ciclista San Sebastian: Alaphilippe získal ďalšie víťazstvo, Bernal a Landa skončili v nemocnici

Clásica San Sebastian

zdroj: twitter.com/GuiadeCiclismo

Dnes sa konali jednodňové preteky Clasica Ciclista San Sebastian v Baskicku. Trať merala 228,7 km a prešlo sa osem kategorizovaných stúpaní vrátane kopca Jaizkibel ( 7,6 km, 5,6 %) a Murgil Tontorra (1,8 km, 11,3 %).

Preteky vyhral Julian Alaphilippe (:qst:) pred Baukem Mollemom (:tfr:). Tretí skončil francúzsky majster Anthony Roux (FDJ). Táto dvojica sa osamostatnila na poslednom stúpaní Murgil Tontorra.

Počiatočné úniky boli dostihnuté tímami BMC, Astana, Trek -Segafredo a Bahrain Merida. Na prudkom stúpaní Murgil Tontorra mal všetko pod kontrolou Mollemov tím Trek. V pasážach so sklonom 15% zaútočil Antwan Tolhoek (:lot:). Nasledoval ho Rudy Molard (FDJ), no v posledných metroch stúpania boli dostihnutí prvou dvojicou.

V klesaní si Francúz s Holanďanom vytvorili náskok 30 sekúnd a neboli ohrození stíhacou skupinou. Tam sa nachádzali favoriti ako Ion Izagirre (:bmt:), Greg Van Avermaet (:bmc:), Primož Roglič (:lot:) alebo Rigoberto Uran (:efd:). Z prvej pozície začal šprintovať Alaphilippe a nedal Mollemovi šancu. Ide o jeho prvé víťazstvo na tejto vrchárksej klasike. Mollema tu dokázal vyhrať v roku 2016. Alaphilippe vyhral v tejto sezóne už osemkrát, z toho naposledy si uchmatol dve etapy na domácej Tour de France a aj bodkovaný dres.

20 km pred cieľom museli odstúpiť dvaja veľká favoriti. Egan Bernal (:sky:) a Mikel Landa (MOV) sa ocitli na zem po tom, čo v pelotóne spadol Ben King (:ddd:): Zobral zo sebou ďalších 20 pretekárov, všetci okrekm Bernala a Landu sa dostali naspäť do pretekov. Ihneď na trati ich ošetrili a previezli do sanitky. Ich účasť na blížiacej sa Vuelte je tak otázna.

Záverečný šprint:

Profil:

zdroj: twitter.com/ammattipyoraily

Výsledky:

1.Julian Alaphilippe (Fra):qst:6:03:45
2.Bauke Mollema (Ned):tfr:
3.Anthony Roux (Fra)FDJ0:00:16
4.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:
5.Julien Simon (Fra)Cofidis
6.Rigoberto Uran (Col):efd:
7.Ion Izagirre (Spa):bmt:
8.Robert Gesink (Ned):lot:
9.Steven Kruijswijk (Ned):lot:
10.Antwan Tolhoek (Ned):lot:

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár