COVID-19 na Giro d’Italia: Kruijswijk a Matthews pozitívni, Mitchelton a Jumbo odstupujú

Giro d'Italia 2020
COVID-19 na Giro d'Italia

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Počas prvého dňa voľna sa testoval COVID-19 na Giro d’Italia 2020. Objavil sa u favorita na ružový dres Stevena Kruijswijka (:tjb:) a u Michaela Matthewsa (:sun:). Pozitívne testy vrátili štyria zamestnanci tímu Mitchelton-Scott. Jeho jazdec Simon Yates v sobotu pre pozitívny test odstúpil.

Tímy Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma sa rozhodli odstúpiť z pretekov.

COVID-19 na Giro d’Italia sa našiel aj u zamestnanca INEOS Grenadiers a pracovníkovi AG2R La Mondiale.

Michael Matthews patril k favoritom na víťazstvo v dnešnej 10. etape. Jeho tím pokračuje v pretekoch.

Podľa tímového webu Jumbo-Visma neprejavoval Kruijswijk žiadne symptómy a o možnosti choroby sa dozvedel až po výsledkoch testu. Ostatní jazdci boli dvakrát testovaní negatívne a pokračujú v pretekoch. Holanďan zažil ďalšiu dávku smoly, pre pád nemohol nastúpiť na Tour de France. 33-ročný jazdec patril k favoritom na zisk celkového triumfu. Pred 10. etapou bol na 11. mieste v celkovom poradí.


Tím Mitchelton-Scott mal podľa protokolu možnosť pokračovať, ale kvôli bezpečnosti pretekov odstúpil.

„Pri treťom kole testovania za tri dni naši zamestnanci vrátili niekoľko pozitívnych testov. Na znak zodpovednosti sme sa rozhodli odstúpiť z Giro d’Italia. Postihnutí majú mierne symptómy,“ uviedol generálny manažér tímu Brent Copeland v tlačovej správe tímu.

Celkovo bolo testovaných 571 ľudí – všetci jazdci a zamestnanci 22 tímov.



Giro d’Italia čaká ešte 12 etáp. Koronavírus bol zatiaľ zistený u troch jazdcov. Nastáva tak otázka, či to preteky dotiahnu až do Milána. Riaditeľ pretekov Vegni sa minulý týždeň vyjadril, že iba vláda zastaví preteky, keďže protokol je nastavený tak, aby sa mohlo pokračovať.

Zdroj: uci.org

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár