Steven Kruijswijk vynechá Tour de France

Tour de France 2020
Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk (:tjb:) nepôjde na Tour de France 2020, kde pred rokom získal tretie miesto. Holanďan minulý týždeň spadol na pretekoch Critérium du Dauphiné a nebude mať čas zotaviť sa. Tour štartuje 29. augusta.

Kruijswijk mal byť jedným z lídrom Team Jumbo-Visma, ktorý mal s ním do Francúzska poslať silnú vedúcu trojicu s Rogličom a Dumoulinom. Teraz bude hlavným mužom tímu na októbrovej Grand Tour Giro d’Italia.

Steven Kruijswijk:

„Nanešťastie, následky pádu na Dauphiné sú vážnejšie, ako som myslel. S veľkým sklamaním oznamujem, že sa nezúčastním Tour de France kvôli zlomenine ramena a mnohým odreninám. Teraz budem pracovať na zotavení sa. Potom sa budem sústrediť na Giro d’Italia ako môj nový cieľ sezóny. Prajem tímu veľa šťastia na Tour. Som sklamaný, že nebudem toho súčasťou,“ znie vyhlásenie Kruijswijka na Twitteri.

Na Tour de France sa v Nice postaví miesto 33-ročného vrchára Amund Grøndahl Jansen (:tjb:). Tím prišiel s nomináciou nórskeho klasikára o silu vo vrchárskych etapách, ale získal výkon na rovinách. To môžu využiť v jednej z rovinatých etáp, kde sa bude vyskytovať silný vietor. Takto získal čas Kruijswijk v predošlom ročníku.

Zostava Team Jumbo-Visma na Tour de France 2020: Wout van AertGeorge Bennett, Tom DumoulinRobert Gesink, Amund Grøndahl JansenSepp KussTony MartinPrimož Roglič.

Zostava m dostatočnú hĺbku do hôr, kde budú chcieť ťahať pelotón, aby potom mohli Roglič s Dumoulinom zaútočiť. Na Dauphiné sa prekvapivo silno na dlhých stúpaniach ukazoval Van Aert, ktorý tak nebude plniť rolu len pomocníka na zvlnených a rovinatých etapách. To môže prisluchnúť Jansenovi, ktorý, navyše, môže príležitostne rozbehnúť šprint pre Van Aerta. Belgický muž sezóny ale bude bojovať o etapu veľmi príležitostne, ako znejú hlasy z jeho tímu.

Po včerajších správach o rozpadnutí sa trojlístka Team INEOS, budú musieť stratégiu čiastočne zmeniť aj Holanďania. Tí sa budú pozerať už len na Egana Bernala (:ins:). V prípravých podujatiach Tour de l’Ain a Critérium du Dauphiné vyzeral omnoho lepšie Slovinec Roglič, ale dôležité bude, kde bude krivka výkonnosti hlavne v posledných týždňoch Grand Tour. Práve tieto dva tímy sú najväčšími favoritmi na zisk žltého dresu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár