3. etapa Critérium du Dauphiné 2022: Van Aert prehral školáckou chybou

zdroj: © Eurosport GCN

Tretiu etapu pretekov Critérium du Dauphiné 2022 ovádol David Gaudu (FDJ). Hlavnou osobou však bol Van Aert (:tjb:). Belgičan podcenil záver šprintu a doprial prvenstvo Francúzovi. Zajtra sa však i napriek tomu oblečie do žltého dresu pre lídra pretekov.

Profil 3. etapy

Priebeh

Do úniku dňa si dnes po štarte naskočila trojica Sebastian Schönberger (B&B Hotels – KTM), Thomas Champion (COF) a Jonas Gregaard (Uno-X). Po 40 kilometroch mali približne štyri minúty k dobru. V tento moment spustil zaujímavý atak tím B&B Hotels – KTM). Do ďalšieho ataku vyslal trojicu Gougeard, Heidemann a Rolland. Tá sa dostala minútu od hlavného balíka. Po 65 kilometroch pretekania bola misia kompletná. V čelnej šestici bola štvorica z francúzskeho tímu. Náskok však nevydržal a 60 kilometrov pred cieľom bol na úrovni dvoch minút.

Nalini - procycling

Pri nájazde do hôr mal odpracované Gougeard a Heidemann, únik pokračoval vo štvorici. Spolupráca však pokračovala dobre a do posledného stúpania si priniesli náskok. Ten sa však definitívne rozplynul 7 kilometrov pred cieľom. K slovu sa dostali favoriti a začali nastupovať. Skvelú robotu však odvádzal Jonas Vingegaard (:tjb:). Mladý Dán odtiahol posledné kilometre a priniesol favoritov až pred cieľovú rovinku. Tam bol favoritom číslo jedna Van Aert (:tjb:). Belgičan však pokazil záver, keď neodhadol cieľovú pásku. V eufórii už dvíhal ruky nad hlavu, no prešpurtoval ho David Gaudu (FDJ). Prvý menovaný však ide do celkového vedenia a v zajtrajšej časovke bude znova favoritom číslo jedna.

Záver

Výsledky 3. etapy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár