Critérium du Dauphiné 2022: Tím TotalEnergies sa dočkal (2. etapa)

zdroj: © A.S.O./Aurélien Vialatte

Druhú etapu pretekov Critérium du Dauphiné 2022 ovládol Alexis Vuillermoz (TotalEnergies). Skúsený Francúz v šprinte porazil kolegov z úniku – Skaarsetha (Uno-X) a Le Gaca (FDJ). Tím TotalEnergies sa konečne dočkal prvenstva na World Tour pretekoch. Odmenou bude žltý dres pred Vuillermoza.

Profil 2. etapy

Priebeh

Od štartu bolo jasné, že šprintéri budú mať ťažký deň. Únik sa napokon vytvoril až po 22 kilometroch. Dostala sa tam šestica jazdcov – Le Gac (FDJ). Vuillermoz (TotalEnergies), Skaarseth (Uno-X), Delaplace (Arkéa-Samsic), Vermaerke (DSM) a Vervloesem (:lts:). Náskok sa vyšplhal napokon na hodnotu 4 minút. Posledný menovaný zo skupiny postupne odpadol a zredukovaná skupina to mala ťažšie. Šprintérske tímy však masívne náskok nesťahovali a to dávalo úniku šancu.

Nalini - procycling

Na posledných dvadsiatich kilometroch bol náskok už len niečo málo vyše minúty, no spolupráca fungovala dobre. 10 kilometrov pred koncom to bolo už len 30 sekúnd. V pelotóne však prišlo zaváhanie a skupina v čele etapy šla do boja o prvenstvo. Všetko otvoril Le Gac (FDJ), no Vuillermoz (TotalEnergies) sa nevzdával. Na posledných metroch predstihol krajana a pripísal ak dôležité prvenstvo pre tím TotalEnergies.

Alexis Vuillermoz (TotalEnergies)

Žltý dres

Výsledky 2. etapy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár