Astana bude pokračovať. Vinokurov sa vracia ako šéf tímu

Astana tím cyklistika

zdroj: (c) Josef Vaishar

Tím Astana bude pokračovať vo World Tour aj v roku 2022. Budúcnosť kazašského tímu nebola jasná po tom, čo svoje pôsobenie v zostave ukončil kanadský sponzor Premier-Tech.

Kazašskí sponzori však v oficiálnom vyhlásení potvrdili, že tím budú podporovať minimálne ďalší rok a zostávajú majiteľmi celku. Dlhé roky je hlavným sponzorom štátom vlastnená akciová spoločnosť a majetkový fond Samruk-Kazyna.

Pár dní pred Tour de France bol z pozície hlavného manažéra tímu vyhodený Alexander Vinokurov. Hlavná postava histórie tímu sa na svoju pozíciu vracia. 47-ročný bývalý, kontroverzný cyklista bude mať na starosti vybudovanie tímu a športové záležitosti.

Podľa informácií Cyclingnews bol hlavne spor o pozíciu Vinokurova hlavným problémom pre kanadských sponzorov z Premier-Tech. Strojnícka spoločnosť má podľa dostupných informácií plány v inom World Tour tíme.

Tím Astana začne v roku 2022 svoju 17. sezónu.

V prestupovom období však prichádzajú o niekoľko významných mien. Vrchársky líder na Grand Tours Alexandr Vlasov prestúpi do BORA – hansgrohe, Alex Aranburu podľa špekulácií do Movistar Team. Zmluvy nemajú poistené ani veľké mená, ako Jakob Fuglsang, Omar Fraile, Alexej Lucenko, či bratia Ion a Gorka Izagirreovci.

Talianske médiá však už dlhšiu dobu prinášajú špekulácie, že do tímu by sa mal vrátiť Vincenzo Nibali, hlavne pre dobré vzťahy so športovým riaditeľom Giuseppem Martinellim.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár