Detská cyklo móda: Nezabudnite na tieto kúsky!

zdroj: pixbay.com

Detská cyklistická móda nie je len o peknom drese. Samozrejme, na krátke jazdy okolo domu úplne postačia krátke nohavice a tričko. Pokiaľ však s vašou ratolesťou plánujete absolvovať serióznejšie cyklo výlety, oblečenie rozhodne nepodceňujte. Ktoré konkrétne kúsky by nemali chýbať vo výbave vášho syna či vašej dcéry?

Základom je kvalitná prilba

Prilba je najdôležitejšou súčasťou cyklistického outfitu. Dbajte na to, aby ju vaše dieťa nosilo vždy, aj keď sa pôjde na bicykli previezť len kúsok od domu. Nikdy totiž neviete, čo sa môže stať. Aby ste vášho potomka motivovali k noseniu tohto významného bezpečnostného prvku, vyberte model, ktorý sa mu bude páčiť.

Zvoľte si správny typ

Pre menšie deti môže byť skvelou voľbou prilba s obrázkami zvieratiek či inými hravými prvkami. Ak vaša ratolesť často jazdí mimo spevnených ciest, dobrým riešením bude MTB helma s chráničom na bradu, prípadne allmountain alebo trail prilba. Pokiaľ sa budete voziť hlavne po asfaltových cestách, resp. na miernych terénoch, úplne postačí klasická cestná alebo turistická prilba.

Naša rada: Prilba sa síce dá objednať aj online, avšak v takom prípade riskujete, že nesadne dobre na hlavu a vaše dieťa ju nebude chcieť nosiť. Preto odporúčame navštíviť kamennú predajňu s cyklo-doplnkami a vyskúšať si viacero typov či veľkostí.

Cyklistický dres

Vo výbave sa oplatí mať 2 typy dresov – jeden s krátkym rukávom a druhý s dlhým. Prvý menovaný môže váš potomok nosiť pri jazdení počas horúcich letných dní, druhý zas ocení pri jazdách v chladnejšom počasí, na jar alebo počas jesene.

Samozrejme, najlepšou voľbou sú dresy, ktoré majú na zadnej strane praktické vrecká. Do nich si bude môcť vaše dieťa odložiť malé maškrty alebo iné drobnosti. Myslite na to, že dres by mal dobre sedieť na tele. Príliš voľné strihy pri jazde zbytočne vejú, čím zhoršujú komfort.

Cyklistické nohavice

Vďaka kvalitným cyklistickým nohaviciam s vložkou sa nestane, že sa vaše dieťa začne po niekoľkých desiatkach minút bicyklového výletu sťažovať na bolesť zadku. Špeciálna vložka zlepšuje komfort a zároveň dobre odvádza pot. Na letné obdobie sú najlepšou voľbou cyklistické šortky, no existujú aj dlhé cyklistické nohavice, ktoré pripomínajú legíny. Malé deti ich oceňujú hlavne pri jazdení počas chladných dní.

Návleky na ruky a nohy

Ak vyrazíte na cyklistický výlet ráno, môže sa stať, že počas prvých minút jazdy bude vonku ešte celkom chladno. V takýchto situáciách prídu vhod návleky na ruky a nohy, ktoré si dieťa navlečie v priebehu niekoľkých sekúnd. A keď sa vonku trochu oteplí, jednoducho si ich stiahne.

Nepremokavá bunda

Pre prípad, že vás počas jazdy zastihne dážď alebo sa zrazu prudko ochladí – napríklad v tmavom lese – je dobré so sebou vždy nosiť nepremokavú tenkú bundu. Môžete si ju jednoducho zbaliť do malej guličky, ktorú si vaše dieťa dokáže odložiť aj do zadného vrecka na drese.

Rukavice

Výborným doplnkom sú cyklistické rukavice, vďaka ktorým sa vaše dieťa nebude sťažovať na bolesť rúk. Navyše, pri páde ochránia dlane pred nepríjemnými zraneniami.

Vsaďte na kvalitu

Keď si otvoríte najnovší Pepco leták, nájdete v ňom rôzne druhy detského oblečenia za zvýhodnené ceny. Dokonca aj také, ktoré využijú vaše ratolesti počas voľnočasových potulkov na bicykloch. Menovite musíme spomenúť najmä chlapčenské tričká pre dobrodruhov, aktuálne len za 4 €.

Na druhej strane, keď ide o technické vybavenie, šetrenie sa naozaj neoplatí. Príkladom sú detské prilby ny bicykel, ktoré by mali byť z hľadiska bezpečnosti čo najkvalitnejšie. V prípade technického vybavenia preto nesledujte len akcie a zľavy, ale stavte v prvom rade na kvalitu. Predsa len, ide o zdravie vašich detí!

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár