Doráňaný Mathieu van der Poel: „Nebol som o tom oboznámený.“

Mathieu van der Poel

zdroj: https://twitter.com/ADSportwereld

Po tom, čo Wout van Aert (BEL) predviedol neskutočný výkon v pretekoch s hromadným štartom, sa veľa očakávalo aj od jeho rivala van der Poela (NED) v pretekoch horskej cyklistiky, ktoré vyhral Tom Pidcock (GBR). Žiaľ, prejazd prvým kolom dal jasne vedieť, že nedávny nositeľ žltého dresu na Tour de France 2021 nielen že nevyhrá zlato, ale taktiež nezíska medailu. Dôvodom bol nepríjemný pád počas zjazdu naprieč kamenistou sekciou. Síce po páde celý otrasený vstal a sadol späť na svoj horský špeciál, zranenia boli silnejšie. Prečo však jazdec, akým je Mathieu van der Poel takto nepekne spadol. Je to dosť prekvapujúce, najmä ak si vezmeme, že reč je o niekoľkonásobnom majstrovi sveta v cyklokrose, ktorý má techniku naozaj na vysokej úrovni. Mnohí ako hlavný dôvod vidia premotivovanosť či mladícku nerozvážnosť. Avšak, hlavná postava cyklistickej drámy to vidí inak. A celkom jasne.

Príčinou podľa jeho slov bolo odstránenie drevenej rampy, cez ktorú s prehľadom jazdil počas skúšobnej jazdy. V ostrých pretekoch však už nebola na svojom mieste a to spôsobilo stratu koncentrácie a následný pád, po ktorom by mnohí cyklisti radšej z pretekov odstúpili.

Mathieu van der Poel – vyjadrenie

„Nebol som o tom oboznámený – rampa tam bola počas rekognoskácii. V deň pretekov som len započul, že bola nakoniec odstránená. Nie, nič som nevedel.“

V stredu 28. júla sú na programe časovky jednotlivcov. Proti chronometru budú bojovať tak ako muži, tak aj ženy.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár