Eli Iserbyt nemá po páde žiadne zlomeniny

Cyklokros
Eli Iserbyt

zdroj: twitter.com/gva

Eli Iserbyt musel odstúpiť z cyklokrosových pretekov Superprestige v Heusden-Zolder. Belgičan ešte pred nimi viedol celkovú klasifikáciu tohto prestížneho seriálu. V prvej časti závodu spadol v zákrute spolu s ďalšími jazdcami. Ostal ležať na zemi a prišla po neho záchranná služba. Bol prevezený do nemocnice v Heusdene.

Večer uviedol jeho tím Pauwels Sauzen – Bingoal na Twitteri, že 23-ročný Iserbyt nemá žiadne zlomeniny. Prvý muž cyklokrosového rebríčka UCI sa zajtra nepostaví na štart pretekov Svetového pohára Dendermonde, aby si oddýchol a neriskoval zhoršenie stavu. V pondelok prejde ďalšími vyšetreniami, aby sa zistilo, že jeho lakeť je naozaj v poriadku.

Majster Európy sa môže ďalej predstaviť na GP Sven Nys 1. januára.

Lídrom seriálu Telenet Superprestige sa stal Toon Aerts. Posledné kolo sa koná až na začiatku februára. Belgickú dvojicu od seba delí iba päť bodov. Za prv0 miesto sa udeľuje maximum 15 bodov, potom s každou priečkou sa bodový zisk zmenšuje o jeden.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Eli Iserbyt (@iserbyteli)

Eli Iserbyt:

„Mal som vykĺbený lakeť a bol na nesprávnej strane. Preto ma to tak veľmi bolelo. Pošmykol som sa na kameni a narazil som do bariéry. To nebolo také zlé. Ale keď som ležal na zemi, niekto mi prešiel po ruke. Nikdy som necítil takú bolesť,“ povedal cyklokrosár podľa webu Sporza.

„Chcel by som byť 1. januára v Baale. Zatiaľ mám rameno v sadre, v pondelok budem vedieť viac, čaká ma totiž ďalšia prehliadka.“

„Sezóna sa pre mňa ešte neskončila. Poznačený mám hlavne belgický šampionát 10. januára.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár