Fabio Jakobsen o pár týždňov na bicykli, Groenewegen už trénuje

Fabio Jakobsen Dylan Groenewegen

zdroj: twitter.com/sticky_bottle

Fabio Jakobsen (:dqt:) úspešne prekováva operáciu po mimoriadne ťažkom páde na Okolo Poľska 2020. Na začiatku augusta utrpel takmer fatálnu kolíziu. Teraz však vyzerá jeho rehabilitácia veľmi dobre. Dylan Groenewegen (:tjb:), ktorý nehodu zavinil, je už späť na bicykli.

Fabio Jakobsen:

„Štyri týždne po rekonštrukcii mojej hornej a dolnej čeľuste prišiel čas na vybranie stehov. Proces liečenie prebieha dobre. Transplantovaná kosť musí ďalšie štyri mesiace rásť a spevniť sa. Ďalšia operáciu je naplánovaná na rok 2021. O pár týždňov by sa mala moja panva vyliečiť a byť taká pevná ako predtým. Vtedy môžem pomaly začať trénovať na bicykli!“ uvádza Jakobsen na svojom Instagram profile.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen),

Na začiatku októbra úspešne podstúpil operáciu tváre. Chirurgický zákrok spočíval presunutí panvovej kosti do hornej a dolnej čeľuste, kde Holanďanovi chýbalo veľa kostí. Ďalšia operácia sa skladá z položena implantátov do čeľuste, aby mohol mať 23-ročný jazdec opäť kompletne všetky zuby.

Dylan Groenewegen

Groenewegen Jakobsen Okolo Poľska 2020
Chaos v cieli 1. etapy Okolo Poľska 2020. zdroj: ©SzymonGruchalski

Holandský šprintér, ktorý nehodu spôsobil, utrpel v porovnaní s jeho mladším krajanom iba malé poranenie. Zlomil si kľúčnu kosť. Trpel intenzívnymi mentálnymi problémami zo zavinenia jedného z najhorších pádov nedávnej histórie. To mu bránilo jazdiť na bicykli. Teraz sa však situácia obrátila k lepšiemu.

„Momentálne je v poriadku a opäť trénuje. Malo to na neho obrovský vplyv, ale zotavuje sa. Trénuje tak, aby sa do toho opäť dostal. Najprv si musíme vytvoriť prehľad o ďalšej sezóne a potom mu nastavíme ciele na nadchádzajúce preteky. Je zrejmé, že Dylan je pre tento tím veľmi dôležitý. Musíme si však ešte počkať, čo povie UCI [Medzinárodná cyklistická únia, pozn. red.] v jeho vyšetrovaní prípadu,“ povedal v rozhovore pre NOS.nl športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Merijn Zeeman.

27-ročný Groenewegen natlačil Jakobsena do bariér. Okamžite bol diskvalifikovaný a UCI začala riešiť jeho priestupok. K ničomu však zatiaľ nedošlo. Najprv sa aj počítalo s právnymi krokmi od tímu Deceuninck – Quick Step, ale žiadne vyšetrovanie od poľskej polície neprebehlo a podľa všetkého ani neprebehne.

Fabio Jakobsen bol niekoľko dní v umelom spánku. Utrpel poranenia pľúc a hlavne tváre.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár