Giro d’Italia 2022 – 6. etapa: Démare a milimetrové double

zdroj: @ Marco Alpozzi/LaPresse

6. etapa Giro d’Italia 2022 vyvrcholila parádnym šprintom. Tam si to rozdali najrýchlejší muži pretekov. Dvojica Ewan – Démare zviedli vyrovnaný súboj, kde doslova o milimetre zvíťazil Francúz. Vo vedení pretekov ostáva i naďalej Perez z Trek-Segafredo.

Profil – 6. etapa Giro d’Italia 2022

Štart 6. etapy Giro d’Italia 2022

Priebeh

Únik

Prvý pokus o únik skončil neúspechom. Pascal Eenkhoorn (:tjb:) a Bauke Mollema (:tfr:) neuspeli. Po desiatich kilometroch pretekania bol stále pelotón pokope. Situácia sa zmenila o ďalších 15 kilometrov. Do sólo-úniku sa vybral Diego Rosa z Eolo Kometa. Talian v celkovom hodnotení stráca cez desať minút a tak nebol pre pelotón veľkou hrozbou, jeho náskok čoskoro dosiahol 4 minúty.

Na najvyššom bode etapy – Aeroporto L. Razza bol spomínaný Rosa a získal tak dnešné maximum do vrchárskej súťaže. Dva body si pripísal vedúci súťaže – Lennard Kämna (BOH). Približne v polovici etapy klesol náskok k trom minútam. Šprintérske tímy mali ideálnu situáciu, osamotený Rosa bol ľahkým cieľom. 60 kilometrov pred cieľom bol rozostup stále rovnaký, osamotený líder držal náskok cez tri minúty. Na čele pelotónu sa držali tímy Quick-Step, FDJ a Lotto Soudal. Tréningové tempo však pokračovalo i naďalej, hlavný balík šetril sily na najbližšie tri dni.

Nalini - procycling

Široká cesta vo finiši však sľubovala skvelý súboj šprintérov. Fantastický šprint bol aj realitou. Rozdali si to najlepší muži v štartovej listine. Napokon však dvojica Ewan (:lts:) – Démare (FDJ) bola najlepšia a musel rozhodnúť fotofiniš. Tam bol doslova o milimetre lepší Francúz a potvrdil tak výbornú formu. Zaknihoval tak druhé prvenstvo na pretekoch a upevnil si vedenie v bodovacej súťaži.

Záverečný šprint

Fotofiniš

Výsledky 6. etapy Gira

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár