Giro d’Italia 2022: Jai Hindley vyškolil Carapaza (20. etapa)

zdroj: © Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

20. etapa Giro d’Italia 2022 sa stala korisťou Alessandra Coviho (:uae:). Mladý Talian triumfoval z úniku, početnej skupine nastúpil ďaleko pred cieľom a dotiahol to až do cieľa. Veľké veci sa diali v celkovom poradí. Jai Hindley (BOH) v závere vyzval Carapaza (:ins:) a nadelil mu minútu a pol. Pred zajtrajškom má tak Bora veľkú šancu na celkový triumf.

Profil – 20. etapa Giro d’Italia 2022

Štart 20. etapy Giro d’Italia 2022

 

Priebeh

Únik

Do úniku sa dnes ako po ostatné dni dostala početná skupina jazdcov. Najlepšie postavený strácal v celkovom poradí približne hodinu a tak nebola skupina favoritov v ohrození. Úniku dopriala až šesť minút, čo naznačovalo šancu pre niekoho zo skupiny. V dnešnej etape ležal u najvyšší bod pretekov Cima Coppi. Bolo to stúpanie na Passo Pordoi, tam sa dnes ako prvý dostavil Alessandro Covi (:uae:). 23-ročný mladík nastúpil práve v polovici spomínaného stúpania. Svoj atak dotiahol až do víťazného konca. Na poslednom stúpaní ho ešte vystrašil Domen Novak (:tjb:), no mladík to dotiahol k triumfu.

Nalini - procycling

Veľké veci sa diali v samotnom závere, keď Jai Hindley (BOH) vyzval vedúceho Carapaza (:ins:). Austrálčan vyzeral lepšie a náležite to dokázal. Ekvádorčan sa zlomil a stratil 90 sekúnd. Maglia rosa tak zmenila vlastníka pred poslednou etapu. Zajtra nás čaká časovka na 17 kilometrov, kde sa rozhodne. Veľmi blízko však je 26-ročný Hindley, keďže nie je zlý časovkár oproti Carapazovi.

Najdôležitejšie momenty etapy

Záver

20. etapa Giro d’Italia 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár