Liège-Bastogne-Liège 2021: Vyjadrenia hlavných protagonistov

Liège-Bastogne-Liège 2021 pódium

zdroj: A.S.O./Aurélien Vialatte

Jarná časť cyklistickej sezóny 2021 sa uzatvorila monumentom Liège-Bastogne-Liège dňa 25. apríla 2021. V zaujímavom šprintérskom finiši vrchárov bol najrýchlejší víťaz Tour de France 2020 Slovinec Tadej Pogačar (UAD), ktorý porazil o pár centimetrov úradujúceho majstra sveta Juliana Alaphilippa (:dqt:). Aké sú však vyjadrenia a ohlasy hlavných protagonistov La Doyenne?

Liège-Bastogne-Liège 2021 Top protagonisti

Tadej Pogačar (UAD) (1. miesto)

Som bez slov. Milujem tieto preteky a vyhrať tu proti tým menám je neuveriteľné. V šprinte som vedel, že Alaphilippe pôjde dlhšie, čiže ostal som za ním. Mal som šťastie v závere, fúkal dobrý vietor pre mňa, pretože som len prichádzal zozadu a mohol vstúpiť s väčšou rýchlosťou. Je to neuveriteľné. Žijem si svoj cyklistický sen.

@UAE Team Emirates@Fizza

Julian Alaphilippe (:dqt:) (2. miesto)

Odjazdil som veľmi dobré preteky, rovnako aj celý tím. Po tom, čo sa na Côte de la Roche-aux-Faucons vytvorila elitná skupina, spolupracovali sme a vytvorili si pekný náskok na stíhaciu grupu. Svoj šprint som otvoril v pravý moment a urobil všetko, ako som mal, ale jeden jazdec bol dnes silnejší. Nemám preto žiadne výčitky. Byť na pódiu Liège–Bastogne–Liège je vždy špeciálny moment.

Julian Alaphilippe Liège-Bastogne-Liège 2021
Julian Alaphilippe (c) A.S.O./Aurélien Vialatte

Alejandro Valverde (MOV) (4. miesto)

Alejandro Valverde Liège-Bastogne-Liège 2021
Davide Formolo a Alejandro Valverde(c) BettiniPhoto / Movistar Team

Samozrejme, že by som bol rád, keby som sa dostal na pódium, ale cítil som sa veľmi dobre a videl som sa opäť na čele najkrajších pretekov sezóny. Ďakujem veľmi pekne za gratulácie (k narodeninám). Je luxus robiť roky to, čo najviac obľubujete.

Marc Hischi (UAD) (6. miesto:)

Pomocník dnešného víťaza Tadeja Pogačara musel byť nadmieru spokojný aj so svojím 6. miestom.

Maximilian Schachmann (BOH) (9. miesto)

Dnes som sa cítil dobre, ale konečný výsledok nie je presne to, v čo som dúfal. Minul som rozhodujúci krok a v záverečnej fáze sme jednoducho neboli schopní stiahnuť únik. Bola škoda, že ostatní v mojej skupine nemali záujem priložiť ruku k dielu v snahe dotiahnuť sa. Keď mala skupina vpredu iba 10-sekundový náskok, naozaj som sa snažil vrátiť ich späť, ale nikto iný nechcel naozaj pretekať.

Image
Max Schachmann. zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

Matej Mohorič (TBV) (10. miesto)

Matej Mohorič. @Bettiniphoto @TeamBahrainVictorious

Dnes sme išli s Jackom dobre. Myslím si, že nasledoval útoky v závere a ja som zas vydal všetku svoju snahu v záverečnom stúpaní. Nanešťastie, nebol som schopný nasledovať prvú skupinu a potom sa nám nepodarilo pohltiť skupinu pred finišom. Snažil som sa šprintovať pre zostávajúce miesta a zišlo z toho 10. miesto, čo je ok. Prišli sme pre viac, ale myslím si, že moja forma je dobrá pred Girom s Mikelom. Máme ambície v celkovej klasifikácii.

Primož Roglič (:tjb:) (13. miesto)

Pre mňa to bolo príliš pomalé na začiatku a príliš rýchle v závere. Bolo to pomalé kvôli protivetru a potom akoby na plný plyn v závere. Ale nemal som najlepšie nohy v závere a nemohol som nasledovať tých najlepších. Som spokojný s prvou časťou sezóny. Bol som tam vždy a vždy som bojoval. Teraz si zaslúžim trochu oddych.

 

Toto boli vyjadrenia najväčších protagonistov Liège-Bastogne-Liège 2021. V utorok štartujú etapové preteky Okolo Romandie aj s naším Petrom Saganom (BOH).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár