Cyklokros v Bredene vyhral Mathieu van der Poel

Cyklokros
Mathieu van der Poel

zdroj: twitter.com/sportwereld_be

Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix) si pripísal piate víťazstvo v tejto cyklokrosovej sezóne. Na pretekoch kategórie C2 v Bredene, zo seriálu Ethias Cross, si napravil chuť po ťažkých pretekoch Svetového pohára v Dendermonde. Druhý došiel Thijs Aerts (Telenet Baloise) a tretí Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal).

Síce nepršalo, ale preteky sťažovali nánosy blata, aj keď nešlo o pohromu ako v nedeľu. Išlo o klasický priebeh pretekov, kedy úradujúci majster sveta zaútočil už v treťom kole a sólo jazdou vyhral s náskokom 61 sekúnd. Posledné dve kolá sa Aerts držal v pomerne malej vzdialenosti na Van der Poela, ale na najlepšieho cyklokrosára poslednej dekády nenašiel dostatočné množstvo síl. Thijs Aerts dostal v treťom kole defekt, ale po zmene bicykla dokázal zmazať manko a v istú chvíľu na Holanďana strácal iba 16 sekúnd. To však nestačilo na útok.

Po štarte spadol Vanhourenhout, Vermeersch a museli sa dostávať naspäť. Mali ale dostatočné kvality na to, aby sa im to proti zvyšku štartového poľa podarilo. Prvý menovaný sa neskôr dokázal uvoľniť.

Brat bronzového muža dnešných pretekov Dieter Vanhourenhout vo veku 35 rokov ukončil profesionálnu kariéru. Pred piatimi rokmi vyhral na rovnakom mieste v Bredene svoje najväčšie preteky.

Najbližší cyklokros v Novom roku

Van der Poel uzavrel kalendárny rok 13. víťazstvom. Najbližšie sa pôjde GP Sven Nys 1. januára vrámci série X²0 BADKAMERS TROFEE . Už 3. januára sa však kompletná svetová špička stretne na predposlednom kole Svetového pohára v holandskom Hulste.

Ethias Cross 2020-2021 v Bredene:

Pozícia
Jazdec
Tím
Čas
01Mathieu van der PoelAlpecin-Fenix59:03
02Thijs AertsTelenet Baloise Lions01’01 „
03Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen-Bingoal01’42 „
04Gianni VermeerschCredishop-Fristads01’42 „
05Tom MeeusenGroup Hens – Maes Containers 01’01“
06Diether SweeckCredishop-Fristads02’05 „
07Nicolas CleppeTelenet Baloise Lions02’11 „
08Tim MerlierAlpecin-Fenix02’23 „
09Yentl BekaertTelenet Baloise Lions02’32 „
10Anton FerdinandePauwels Sauzen-Bingoal02’43 „
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár