Wout van Aert porazil Van der Poela v zablatenom Dendermonde

Cyklokros
Wout van Aert Svetový pohár Dendermonde

zdroj: twitter.com/WielerFlits

Wout van Aert (Team Jumbo – Visma) vyhral náročné tretie kolo Svetového pohára v cyklokrose. Na ťažkom zablatenom okruhu v belgickom Dendermonde bol druhý Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix). Ukázalo sa, že víťaznému Belgičanovi sedia ťažké podmienky, kde sa uprednostňuje silné sústavné tempo. Holanďan stratil na dominantného víťaza až 2 minúty a 49 sekúnd. Koncentrovaným výkonom sa na tretie miesto dostal Toon Aerts (Telenet Baloise Lions).

Kvôli silnej búrke Bella, ktorá posledný deň silno poznačila Belgicko, sa musela meniť trať. Organizátori z neho na poslednú chvíľu odstránili most, ktorý bol nebezpečný kvôli možnosti silného vetra. Hlboké blato poznačilo aj ženské preteky a pred mužskou časťou sa mierne upravil najťažší sektor. Išlo o totálny cyklokros. V blate rozhodovalo celkové tempo, výdrž a správny výber miesta, kde zosadnúť a bežať s bicyklom na ramene.

Po prvom kole vedúca skupina s Van Aertom a Van der Poelom

Po štarte sa klasicky dostal na čelo Mathieu van der Poel. V prvom kole bol zdržaný Wout van Aert, ktorý na technickom klesaní doplatil na jazdca, ktorý sa rozhodol nezosadnúť z bicykla a spadol. Belgičan sa ale stále držal v predných priečkach. S vedúcim Holanďanom boli po prvom kole okrem Van Aerta ešte Quinten Hermans, Tom Pidcock, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout a Corné Van Kessel.

Wout van Aert tlačil, držal sa len Van der Poel

Už v druhom kole zo siedmich sa najlepšia dvojica cyklokrosu oddelila. Van Aert sa cítil v týchto podmienkach veľmi silný a dával Van der Poela pod tlak. Hlavne na častiach, kde sa bežalo, mal Belgičan výhodu. Majster sveta Van der Poel nemal na tomto teréne možnosti na svoje excelentné agresívne zrýchlenie, pričom Van Aertovi vyhovujú silové preteky s malou kadenciou.

Wout van Aert sa osamostatnil

V treťom kole sa Van Aert sústavným tlakom osamostatnil od Van der Poela. Obaja párkrát spadli na klesaní, ale maximálne sústredení pokračovali samostatne na trati. Holanďan strácal už 20 sekúnd. Náskok sa neustále zväčšoval. Všetkýchučastníkov podmienky boleli. Už po štvrtom kole mohla lídra odstaviť len nečakaná porucha.

V štvrtom kole preteky opustil štvrtý muž celkového poradia SP Lars van der Haar.

Van Aert vyhral 3. kolo Svetového poháru v Derdemnode

26-ročný Wout van Aert vyhral svoje druhé cyklokrosové preteky v tomto roku. Prvýkrát sa radoval ešte tento týždeň. Tentokrát využil svoje kvality kvalitného časovkára a udržal stabilný výkon počas jednej hodiny. Mathieu van der Poel na neho stratil 2 minúty a 49 sekúnd, ale jeho konkurent sa nepriblížil k jeho štyrom víťazstvám v sezóne.

Tretí došiel Toon Aerts, ktorý v prostrednej časti závodu zvádzal dobrý suboj s Michaelom Vanthourenhoutom. Skoro sa priblížil k Van der Poelovi, ale nestačilo na útok na druhé miesto to nestačilo.

Wout van Aert vedie Svetový pohár

Po troch pretekoch z piatich sa Van Aert dostal na čelo celkového poradia Svetového pohára v cyklokrose. Vanthourenhout dnes došiel štvrtý a v klasifikácii je druhý.

Najbližšie sa v SP pôjde 3. januára. Najbližší cyklokrosový podnik kategórie C2 sa pôjde 30. decembra v Bredene.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Alpecin Cycling (@alpecincycling)

3. kolo Svetového pohára v Dendermonde 2020:

Pozícia
Jazdec
Tím
Čas
01Wout van AertTeam Jumbo-Visma1:06:10
02Mathieu van der PoelAlepcin – Fenix2:49
03Toon AertsTelenet Baloise Lions3:06
04Michael VanthourenhoutPauwels Sauzen – Bingoal3:42
05Laurens SweeckPauwels Sauzen – Bingoal3:58
06Corné van KesselTormans CycloCross Team4:14
07Quinten HermansTormans CycloCross Team4:22
08Pim RonhaarPauwels Sauzen – Bingoal4:29
09Thijs AertsTelenet Baloise Lions4:49
10Gianni VermeerschCredisop – Fristads4:49

Svetový pohár v cyklokrose – celkové poradie:

PozíciaJazdecBody
01Wout van Aert95
02Michael Vanthourenhout84
03Mathieu van der Poel70
04Toon Aerts66
05Quinten Hermans59
06Corné van Kessel57
07Thijs Aerts42
08Lars van der Haar41
09Laurens Sweeck40
10Kevin Kuhn40
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár