Michael Woods ďalším veľkým úlovkom Isrealu

Prestupy
Michael Woods na Miláno - Turín 2020

zdroj: twitter.com/rusty_woods

Michael Woods (:efd:) bude od novej sezóny nosiť dres tímu Israel Start-Up Nation. Vrchár a ardenský klasikár bude dôležitou súčasťou zostavy okolo Chrisa Frooma (:isn:), ktorý ohlásil svoj prestup. 33-ročný Kanaďan sa spojí s ľuďmi, ktorí ho priviedli do cyklistiky, trénerom Paulom Saldanhom a majiteľom tímu Sylvanom Adamsom.

Michael Woods:

„Paulo [Saldanha] a Sylvan [Adams] boli dôvodmi, prečo som sa stal profesionálnym cyklistom. Paula som prvýkrát stretol v roku 2013 a ihneď si ma zobral pod svoje krídla. Pomohol mi s ukončením mojej vtedajšej práce [Woods bol pracovníkom v banke a v obchode s bicyklami, pozn. red.] a povedal mi, že mám kvality stať sa profesionálom. Kvôli môjmu veku [27, pozn. red.] som bol príliš starý na mládežnícky tím alebo nejakú inú podporu pre mládež a bolo pre mňa zložité odôvodniť odchod z práce. Paulo ma spojil so Sylvanom [Adamsom], ktorí do mňa ako jediní investovali. Kvôli nim som sa dostal od začiatku až na najvyššiu úroveň cyklistiky,“ uviedol Woods v tlačovej správe izraelského tímu.

„So Slipstream Sports [tímom EF Edcucation First] som prežil päť krásnych rokov. Preto bolo ťažké opustiť ich program. Ale keďže Paolo a Sylvan mi verili od prvého dňa, som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou ISN v sezóne 2021.“

Woods je bývalým profesionálnym bežcom, ktorý sa k cyklistike dostal dosť neskoro. Stal sa ale veľmi uznávaným jazdcom. Vyniká hlavne v kopcovitých pretekoch, čo ukazuje zoznam jeho najväčších kariérnych úspechov. Vlani po skvelom výkone ovládol klasiku Miláno – Turín na kopci Superga pred Alejandrom Valverdem. V roku 2018 vyhral vrchársku baskickú etapu na Vuelte. Na monumente Liège – Bastogne – Liège 2018 bral druhé miesto. Na Majstrovstvách sveta v Innsbrucku 2018 získal na náročnej trati bronzovú medailu.

Pomáhať by mal hlavne Chrisovi Froomovi, ktorý bude od novej sezóny lídrom tímu miliardára Adamsa na pretekoch Grand Tours. Okrem Woodsa zostavu posilnil vrchár Carl Frederik Hagen (:lts:) alebo všestranní Daryl Impey (:mts:) a Patrick Bevin (:ccc:). Okrem toho sa spomína, že rodák z Toronta dostane voľnú ruku na monumentoch v Liège – Bastogne – Liège alebo Okolo Lombardie.

Woods na pretekoch Paríž – Nice 2020 utrpel zlomeninu stehennej kosti. Podľa všetkého sa dal za pár mesiacov do poriadku a už v túto sobotu by mal štartovať na Okolo Lombardie.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár