Okolo Poľska budú za zatvorenými dverami, bez divákov a médií

Okolo Poľska 2020
Pelotón na pretekoch Okolo Poľska

zdroj: Cyklonews.sk

Okolo Poľska budú prvými etapovými pretekmi po vynútenej prestávke. Organizátori nenechajú nič na náhodu a fanúšikovia budú mať výrazné obmedzenia. Prišlo aj na zákaz účasti médií.

Päťdenný závod začne 5. augusta a prinesie pohľad na to, aký formát budú mať preteky v čase Covid-19. Usporiadatelia najväčších poľských pretekov potvrdili, že v fanúšikovia nebudú ani v mieste štartu, ani v cieli. Pred pelotónom nepôjde sponzorská karavána a do press centier bude mať prístup iba niekoľko vybraných médií. Pôjde hlavne o televíziu a niektoré poľské spravodajské kanály.

„Tohtoročné Okolo Poľska sa uskutoční bez divákov na štarte a v cieli, nebude pripravené žiadne fanúšikovské mestečko s atrakciami a taktiež žiadna sponzorská karavána. Kvôli všetkým obmedzeniam a v záujme ochrany verejného zdravia sme upravili pravidlá usporiadania pretekov,“ znie tlačová správa organizátorov.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) vydala 13-stranový dokument, v ktorom radí organizátorom s usporiadaním pretekov v čase pandémie. Vyžaduje sa nižšia účasť v cieli a štarte, ochrana tváre, väčšia vzájomná vzdialenosť pri rozhovoroch. Dôvody pre každé preteky môžu byť iné, keďže okrem pravidiel UCI o koronavíruse sa verejné podujatia organizujú na základe vyhlásení vlády krajiny. Na pretekoch Vuelta a Burgos, ktoré sa budú konať ešte pred Poľskom, majú diváci väčšiu možnosť účasti, stále však pri striktných pravidlách ohľadom rozostupu či nosenia rúšok.

Diváci popri cestách pravdepodobne nebudú mať výraznejšie obmedzenia, keďže ich kontrola je veľmi obtiažna. Každý by však mal pamätať na usmernenia vlády a zdravotníckych inštitúcií.

Preteky Okolo Poľska tak nastavia prvý obraz o tom, ako sa cyklistika s pandémiou vysporiada. Do najväčšej udalosti – Tour de France – však po ich skončení ostane ešte mesiac a všetko sa môže pripraviť tak, aby šport utrpel čo najmenej.

Predstaveniu, trase a veľkým menám 64. ročníka Okolo Poľska sme sa venovali v samostatnom článku.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár