Okolo Poľska preview: Príprava na Vueltu v poľských Tatrách

Okolo Poľska

zdroj: facebook.com/tourdepologne

Vrchol cyklistickej sezóny v podobe Tour de France je za nami, avšak pre slovenských fanúšikov cyklistiky začína obdobie veľkých podujatí práve teraz. Pokiaľ máte chuť vidieť cyklistickú smotánku priamo v akcii a nemáte možnosť rok čo rok vycestovať na alpské stúpania, sú tu preteky Okolo Poľska. Všetkých 18 WorldTour tímov to má namierené k našim severným susedom, kde sa od soboty 4. augusta predstavia na 75. ročníku Tour de Pologne. Dve záverečné tatranské etapy ponúkajú útočnú cyklistiku v nádhernom prostredí, navyše iba pár kilometrov od slovenských hraníc.

Úvod poľského etapáku býva spravidla rovinatý a nebude tomu inak ani tentoraz. Prvú etapu čaká šprintérske rozuzlenie v Krakove. Čokoľvek iné ako hromadný dojazd by bolo veľkým prekvapením aj v druhom dni s finišom v Katoviciach. Posledné kilometre na rovine absolvuje pelotón v tretej etape, kde si to šprintéri rozdajú v Zabrze.

Záver štvrtého dňa sa odohrá v Beskydách v okolí lyžiarskeho strediska Szczyrk s výživným posledným kilometrom. Zvlnený profil piatej etapy s cieľom v Bielsku-Białej je ako šitý na únik, s možnosťou prezliecť sa do žltého dresu. A potom hlavný chod v Tatrách. Šiesta etapa so štyrmi okruhmi finišuje v Tatranskej Bukovine. A nakoniec v piatok na rovnakom mieste, dekorujú Poliaci zbojníckou čiapkou kráľa svojich ciest.

Foto: facebook.com/UnionCyclisteInternationale

Favoriti

S blížiacim sa termínom Vuelty, slúžia preteky Okolo Poľska ako príprava na poslednú Grand Tour sezóny. V Španielsku to chystá rozbaliť Fabio Aru (:uae:), Thibaut Pinot (FDJ) a Simon Yates (:mts:). Skúsenosti z ostatných ročníkov však hovoria, že lídri trojtýždňových podnikov nie sú v Poľsku zároveň najväčšími favoritmi.

Darí sa skôr jazdcom so špecializáciou na týždňové podujatia. Titul obhajuje Dylan Teuns (:bmc:), ktorý minulý rok príjemne prekvapil. Americký tím zaradil do svojej zostavy aj nevyspytateľného Rohana Dennisa (:bmc:). S prihliadnutím na zvyšnú päticu Alberto Bettiol (:bmc:), Alessandro De Marchi (:bmc:), Nicolas Roche (:bmc:), Jürgen Roelandts (:bmc:) a Danilo Wyss (:bmc:) možno konštatovať, že BMC to myslí s obhajobou vážne.

Zaujímavú zostavu dal dokopy aj tím Mitchelton-Scott, kde by mohli byť lídrami Michael Albasini (:mts:) alebo Roman Kreuziger (:mts:).

Domáce preteky si nenechá ujsť poľské trio v tíme Sky. Kibicov poblázni najmä prítomnosť Michala Kwiatkowskeho (:sky:). Za pozornosť stojí aj Sergio Henao (:sky:) a vychádzajúca ruská hviezda Pavel Sivakov (:sky:).

V popredí sa budú držať mená ako Patrick Konrad (BOH), Richard Carapaz (MOV), George Bennett (:lot:), Sam Oomen (:sun:), Rui Costa (:uae:), Simon Špilak (:kat:) alebo Davide Formolo (BOH).

Šprintérskych príležitostí sa chopia Matteo Trentin (:mts:), André Greipel (:lts:), Nacer Bouhanni z Cofidisu, Phil Bauhaus (:sun:), Danny van Poppel (:lot:), Pascal Ackermann (BOH), Sacha Modolo (:efd:), José Álvaro Hodeg (:qst:), Nicolo Bonifazio (:bmt:) alebo Edvald Boasson Hagen (:ddd:).

Trasa

To najlepšie z Okolo Poľska 2017

Zdroj: tourdepologne.pl

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár