Okolo Švajčiarska: Tím BMC nedal nikomu šancu, Saganova Bora tesne za pódiom

zdroj: zdroj: twitter.com/CiclismoInter

Dnes odštartovali prestížne etapové preteky Okolo Švajčiarska. Prvá etapa bola tímová časovka dlhá 18,3 kilometra. 21 tímov súťažilo v okolí mesta Frauenfeld.

Tím BMC Racing zvládol trať najrýchlejšie. Stefan Küng (:bmc:) sa dostáva na čelo priebežnej klasifikácie. Spokojný môže byť aj Richie Porte (:bmc:), ktorý v horských etapách zabojuje o celkový triumf na generálke pred Tour de France. Tím nabitý hviezdami ako Porte, Küng, Tejay Van Garderen alebo Greg Van Avermaet prešiel trať v čase 20 minút a 18 sekúnd. So stratou 20 sekúnd skončil na druhom mieste tím Sunweb s menami ako Wilco Kelderman (:sun:), Sam Oomen (:sun:) alebo Michael Matthews (:sun:). Jazdci nemeckého tímu sú úradujúci šampióni v tímovej časovke.

Pódium uzavrel tím Quick-Step Floors. Ten mal v cieli skoro rovnaký čas ako nemecký tím Bora – Hansgrohe so Saganovcami. Tímu so Slovákmi chýbala do tretieho miesta iba polovica sekundy.

Všetky ostatné favorizované tímy skončili s menšou stratou ako jedna minúta. To sľubuje zaujímavý boj o celkové víťazstvo v ďalších etapách. Zajtra je na programe zvlnená etapa, ktorá by mala skončiť hromadným šprintom. To bude dobrá príležitosť pre Petra Sagana (BOH), ktorý na tomto podujatí vyhral už 15 etáp.

Profil tímovej časovky

zdroj: twitter.com/tds

Výsledky 1. etapy

1.BMC Racing Team:bmc:0:20:18
2.Team Sunweb:sun:0:00:20
3.Quick-Step Floors:qst:0:00:27
4.Bora-HansgroheBOH
5.Mitchelton-Scott:mts:0:00:29
6.Movistar TeamMOV0:00:33
7.Bahrain-Merida:bmt:0:00:36
8.Groupama-FDJFDJ0:00:45
9.Katusha-Alpecin:kat:0:00:46
10.UAE Team Emirates:uae:0:00:50
Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár