Organizátori Tour de France nedovolia Froomovi štartovať

Tour de France

zdroj: twitter.com/CyclingRightNow

Francúzske noviny Le Monde priniesla prekvapivú správu. Organizátori Tour de France povedali tímu Sky, že Chrisovi Froomovi (:sky:) nebude dovolené štartovať. Jeho účasť na najslávnejších pretekoch je tak otázna. Amaury Sport Organisation (ASO) sa snaží zabrániť štvornásobnému výhercovi postaviť sa na štart. Preteky sa začínajú 7. júla. Dôvodom má byť jeho stále nevyriešený dopingový nález z vlaňajšej Vuelty.

Konečné slovo bude mať Národný olympijský a športový výbor Francúzska. Záverečné rozhodnutie padne v stredu – iba tri dni pred začiatkom Tour de France.

„Sme si istí, že Chris pôjde na Tour. Vieme, že neurobil nič zlé,“ vyhlásil Team Sky.

Podľa pravidiel je možné užiť látku salbutamol pri výskyte astmy. Lenže jazdec tímu Sky prekročil povolené množstvo. Táto hodnota mu bola nameraná 20. septembra 2017 na Vuelte. Brit tieto preteky nakoniec vyhral. Podľa pravidiel má právo jazdiť až do vyriešenia prípadu. Ale ASO využila článok 28.1. Podľa neho má právo si vybrať jazdcov, ktorí majú štartovať na pretekoch v prípade poškodenia dobrého mena závodu.

Ak by sa Froome nepredstavil na Starej Dáme, lídrom tímu by sa stal Geraint Thomas (:sky:). Celá kauza s prípadným dopingom by sa mala vyriešiť v nasledujúcich mesiacoch.

zdroj: cyclingweekly.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár