Paríž – Roubaix 2021 sa presúva na 3. októbra

Paríž – Roubaix 2021
Paríž - Roubaix 2021

zdroj: ASO/Pauline Ballet

Preteky Paríž – Roubaix 2021 sú v pôvodnom aprílovom dátume zrušené. Informuje o tom organizátor ASO. Z 11. apríla sa presúvajú na nedeľu 3. októbra. Historicky prvé ženské preteky budú o deň skôr.

Dôvodom je zhoršujúca epidemiologická situácia v regióne Hauts-de-France. Stav je momentálne kritický, nemocnice okolo mesta Lille, kde leží aj Roubaix, nemajú voľné kapacity lôžok. V regióne platí prísny lockdown.

16 francúzskych departmentov minulý týždeň sprísnilo opatrenia proti šíreniu COVID-19. Obyvatelia napríklad nesmú ísť ďalej ako desať kilometrov od domova, zatvárajú sa obchody.

Pôvodný plán bolo preteky usporiadať za zatvorenými dverami, kompletne bez divákov. Známe sektory ako Trouée d’Arenberg by boli pre verejnosť neprístupné. Ale po stretnutí francúzskej ministerky športu a ministra zdravotníctva došlo k dohode, že už druhýkrát po sebe bude najťažšia klasika zrušená.

Belgické klasiky iba pár kilometrov od Roubaix sa konajú, keďže tam to umožnila miestna vláda. Na programe tak stále sú ďalšie veľké preteky ako Gent – Wevelgem, Okolo Flámska alebo Liege – Bastogne – Liege. Holandský Amstel Gold Race sa prejde na uzavretom okruhu.

Najslávnejšia jarná klasika Paríž – Roubaix 2021 bola zrušená aj minulý rok. Najprv v apríli a následne sa vynechal sa aj jej náhradný termín v októbri. Posledným víťazom je Philippe Gilbert zo sezóny 2019.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár