Peter Sagan najlepším šprintérom (3. etapa Okolo Beneluxu)

Články
Peter Sagan šprint dnes 3. etapa Benelux Tour 2021

zdroj: BORA - hansgrohe/BettiniPhoto©2021

Peter Sagan (BOH) skončil v 3. etape Okolo Beneluxu 2021 na šiestom mieste. Piati jazdci pred ním však boli z úniku. Slovák za nimi vyhral šprint pelotónu do mierneho stúpania a ukázal formu.

Etapu vyhral Holanďan Taco van der Hoorn (:iwg:) po celodennom úniku a šprinte z malej skupinky. Pelotón nedokázal na okruhu v Hoogerheide dostihnúť vedúcu päticu.

Peter Sagan sa v cieľovej rovinke do mierneho stúpania držal za Philom Bauhausom (TBV), ktorého tím Bahrain Victorious v pracoval v posledných kilometroch. Na technickom okruhu plnom zákrut to ale nestačilo.

Sagan následne začal na vzduchu šprintovať 130 metrov pred cieľom a bol jasne najsilnejší. Na trati si poradil s Madsom Pedersenom (:tfr:), Dannym van Poppelom (:iwg:), aj Bauhausom. Caleb Ewan (:lts:) stratil silu, keď sa v poslednej časti etapy musel vracať do pelotónu a v závere nemal dobrú pozíciu.

Peter Sagan po 3. etape povedal:

„Dnes sa išlo rýchlo a cítil som sa dobre. Bolo dôležité zostať čo najviac vpredu, aby sme sa vyhli prípadným pádom. Wilco [Kelderman] bohužiaľ zostúpil, je to rana pre náš tím. Únik bol blízko chyteniu pelotónom, ale vo finále mali viaceré technické problémy, takže šprintérske tímy nie vždy pracovali. Mal som dobré nohy v hromadnom šprinte a zajtra to skúsime znova,“ uviedol Sagan v tlačovej správe tímu BORA – hansgrohe.

Nalini - procycling

Peter Sagan – šprint v 3. etape Benelux Tour 2021:

Tím BORA – hansgrohe až tak nemusí mrzieť premárnená príležitosť Sagana, keď im v závere spadol líder tímu na celkové poradie Wilco Kelderman (BOH). Holanďan v bolesti odstúpil z pretekov.

Dobrá forma Sagana

31-ročný Slovák ukázal dobrú formu po tom, čo v prvej etape spadol. Ďalšiu príležitosť na šprint bude mať vo štvrtom dni Okolo Beneluxu. Nachystaná je rovinatá etapa, preto sa o slovo prihlásia aj Ewan, Fernando Gavíria (:uae:), José Alváro Hodeg (:dqt:) alebo víťaz prvej etapy Tim Merlier (Alepcin-Fenix).



Po Benelux Tour sa Sagan pozrie na Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike Trentino 2021. V Taliansku absolvuje cestné preteky. Následne sa 15. septembra presunie na päťdňový podnik Okolo Slovenska. Domáce cesty budú jeho posledným testom pred majstrovstvami sveta vo Flámsku. Poslednú sezónu v drese BORA – hansgrohe ukončí na Paríž – Roubaix 3. októbra.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár