Peter Sagan dostal v ôsmej etape defekt, rozhodcovia mu udelili penalizáciu

Vuelta a España

zdroj: twitter.com/CyclingCentral

Rozhodcovia na Vuelta a España sa rozhodli udeliť trest 20 sekúnd Petrovi Saganovi (BOH) za to, že sa nedovolene zviezol za tímovým autom s príliš malým odstupom. Svetový šampión sa chcel dostať do hlavného balíka po tom, čo musel riešiť mechanické problémy. Sagan tak vo vzduchovej bubline auta šetril sily na záver, kde skončil druhý pred Alejandrom Valverdem (MOV).

Slovák dostal defekt približne 50 kilometrov pred cieľom. Na pomoc mu prišiel tímový kolega Michael Schwarzmann (BOH) a museli zmazať minútové manko. To sa im aj podarilo a po etape mu bol udelený trest. Ten sa viaže iba na celkové poradie, druhé miesto v etape neovplyvnil. V pre Sagana nepodstatnej celkovej klasifikácii sa tak prepadol o šesť priečok na 99. miesto. Na vedúceho Rudyho Molarda (FDJ) tak stráca už vyše 45 minút.

Dnešná etapa číslo deväť so záverečným stúpaním na La Covatilla je stvorená pre vrchárov a Sagan svoju stratu opäť navýši. 28-ročný šprintér ešte stále dúfa v nejaké víťazstvo na jednej z rovinatých etáp. Možnosť príde po dni voľna v desiatej etape. Po nej prídu kopcovité a horské etapy.

„Dovolili sme uniknúť malému počtu jazdcov, chalani potom tvrdo zatlačili a dostali ich naspäť, potom som bol v dobrej pozícii pre šprint. Dal som do toho všetko, ale nebolo to dosť na výhru. Moja forma sa zlepšuje každým dňom,“ povedal Sagan v tlačovej správe tímu Bora – hansgrohe.

Zdroj: cyclingnews

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár